Tuchel støtter Klopps UEFA-kritikk

Chelsea-manageren er enig med sin landsmann i Liverpool når det gjelder det nye Champions League-formatet.

27. apr 2021 kl 14.40Einar Kvande

Chelsea-manager Thomas Tuchel er som Jürgen Klopp svært misfornøyd med UEFAS vedtak om nytt Champions League-format fra 2024/25-sesongen.

Det nye formatet innebærer at fire ekstra lag får plass i Champions League, hvor det da skal spilles serie med 10 kamper for hver klubb i høstsesongen, for å kvalifisere seg til cupspillet i andre halvdel av sesongen.

– Jeg liker det ikke, for jeg ser at vi må spille mange flere kamper enn vi gjør nå, og det er veldig vanskelig for meg å bli begeistret over dette, sa Tuchel da han ble bedt om å kommentere UEFA sine planer under sin pressekonferanse foran Chelseas semifinale i Champions League mot Real Madrid.

– Under debatten rundt superligaen glemmer vi at vi har et nytt format i Champions League. Spurte de noen av trenerne om dette? Jeg tror ikke det. Spurte de noen av spillerne? Jeg tror ikke det.

– Vi har en Nations League, et nytt VM for klubblag og mye mer, så det blir mange flere kamper. Det skal spilles EM i sommer, så det blir bare flere og flere kamper. Hvem skal spille disse kampene?

– Samtidig har vi bare tre innbyttere per kamp her i Premier League. Nei, jeg er ikke fornøyd med dette nye formatet, lød den klinkende klare talen til Tuchel, og Chelsea-manageren synes dermed helt samstemt med Jürgen Klopp, som kom med en lignende dom over det nye Champions League-formatet før helgen.