16-åring scoret i U23-debuten

Liverpool U23 avsluttet sesongen med stil.

10. mai 2021 kl 23.12Einar Kvande

Liverpool U23 vant 2-0 over Leicester på blåtrøyenes treningsanlegg Seagrave, i en kamp der begge scoringene kom etter pause. Kaptein Ben Woodburn, som satt på innbytterbenken for førstelaget mot Southampton, gjorde kampens første mål, mens U18-vingen Kaide Gordon scoret det andre målet sent i kampen, i det som var hans debut for U23-laget.

Barry Lewtas sitt mannskap spilte 2-2 mot Leicester i Kirkby i forrige uke. Foran denne kampen gjorde U23-manageren endringer på laget som slo heldig ut. 

Liverpool kunne tatt ledelsen allerede etter åtte minutters spill, men Leighton Clarksons forsøk fra kloss holdt ble reddet av Leicesters keeper. Fidel O'Rourke, som tegnet ny kontrakt med Liverpool tidligere i dag, var uheldig som ikke scoret sitt første mål i Premier League 2 like etter halvtimen var spilt. Hans avslutning ble reddet på streken.

Like før pause fikk vertene en stor sjanse, som de misbrukte.

Endte på sjuendeplass

Tidlig i annen omgang var O'Rourke nær ved å score igjen, da han traff stolpen, melder Liverpoolfc.com.

Returen satte Luis Longstaff rett på keeper.

Woodburn gjorde kampens første mål like før timen var spilt, da han fant rom på venstresiden av feltet og avsluttet strålende. 

Etter 71 minutter satte Lewtas inn 16 år gamle Gordon, og han markerte sin debut på dette nivået med å score kampens andre mål i siste spilleminutt, etter å ha mottatt en pasning fra O'Rourke. 

– Dette var en flott måte å avslutte sesongen på. Guttene var strålende i kveld, og jobbet veldig hardt for hverandre. Vi spilte flott fotball, og skapte mange sjanser. Det var fint å se at Ben kom på scoringslisten, og det var også hyggelig at Kaide fikk sitt første mål på dette nivået, kommenterte trener Lewtas etter kampen.

Liverpools lag: Ojrzynski, Gallacher, Beck, Clayton, Savage, Clarkson, Longstaff (Walls 87), Dixon-Bonner, O’Rourke, Glatzel (Wilson 90), Woodburn (Gordon 71).

Liverpool endte på sjuendeplass i Premier League 2, med 35 poeng på 24 kamper. Dette var hele 21 poeng bak ligavinner Manchester City, men avstanden opp til Tottenham på tredjeplass var bare tre poeng.