Liverpool FC Women avsluttet sesongen sterktÅtte kamper på rad uten tap var ikke nok

Liverpool FC Women klarte ikke å rykke rett opp igjen etter fjorårets nedrykk.

10. mai 2021 kl 20.54Einar Kvande

Etter at Liverpool FC Women rykket ned fra FA Women's Super League i fjor, var de rødes mål for sesongen å rykke rett opp igjen. Trass i at Liverpool avsluttet sesongen med åtte strake ligakamper uten tap, holdt det bare til tredjeplass, og dermed blir det spill i Championship også neste år for de røde.

Siste ligakamp ble spilt forrige helg, da Liverpool ble hodt til 2-2 av London City Lionesses på Prenton Park. 

Midlertidig manager Amber Whiteley hyller lagånden og samholdet i Liverpool-troppen. 

– Jeg tror det viktigste som gruppen har lært er hvor viktig kollektivet er. Det handler ikke om 11 spillere eller individuelle spillere. Det handler om at hver eneste person bidrar hver eneste dag, da snakker jeg om hver eneste spiller og hvert eneste medlem av staben. Det handler om å legge stein på stein, og sørge for at alle bidrar og drar i samme retning, sier Whiteley til Liverpools offsielle nettside.

– Vi har vist en enorm styrke gjennom pandemien og den store endringen som ble gjort etter jul. Alle har stått på hver eneste dag, jobbet hardt og vist karakterstyrke. Jeg er veldig stolt over det vi har oppnådd de siste månedene, og håper vi har lagt et godt grunnlag foran neste sesong. Det har vært en lang sesong, og nå tror jeg alle ser frem til å tilbringe mer tid med venner og familie, legger hun til.

Målet er opprykk

Også damelaget gleder seg til å få supportere tilbake på tribunene neste sesong.

– Vi har bare spilt en kamp med fans på tribunene denne sesongen. Vi gleder oss til de kommer tilbake. Vi håper de kan hjelpe oss å nå vårt mål, nemlig å vinne FA Women's Championship neste sesong, sier Whiteley. 

Etter at sesongen var over har Rhiannon Roberts signert enn ny kontrakt med damelaget. Den walisiske landslagsspilleren har vært en av de rødes mest stabile spillere denne sesongen.

Missy Bo Kearns ble kåret til årets spiller av fansen etter at sesongen var over.