Liverpool FC Women topper tabellen

Der herrene ble spilt av banen på Villa Park, hadde Liverpools kvinner en langt bedre dag på jobben.

5. okt 2020 kl 15.00 Mari

Liverpool FC Women slo Coventry United 2-1 på Butts Park Arena.

Kvinnene på topp

På Villa Park ble det skrevet historie. For første gang kunne en spiller score hat-trick på Jürgen Klopps Liverpool. Aldri tidligere har Klopp tapt med så store sifre. Det er første gang Liverpool har sluppet inn syv mål siden 1963. Og man må tilbake til 1953 for å finne forrige gang en regjerende mester slapp inn syv mål, den gang var det Arsenal.

Men fra Butts Park Arena kommer det hyggeligere overskrifter, lest med røde – eller turkise for anledningen – øyne. Liverpool FC Women fortsetter sin gode ligastart med ti poeng på fire kamper. Nå troner damene på topp.

Seieren over Coventry United søndag formiddag tok Liverpool til toppen av tabellen, en plassering de etter forrige runde delte med Durham og Sheffield United. Durham spilte uavgjort i sin kamp mot Leicester denne helgen, mens Sheffield United enda ikke har spilt denne runden.

Dansk debutmål

Melissa Lawley scoret etter bare 11 minutter, og Amalie Thestrup sto for Liverpools andre etter en halvtimes spill. Det var danske Thestrups første for de røde, etter at hun ble hentet fra Roma denne sommeren.

DEBUTMÅL: Amalie Thestrup feirer sitt første mål i Liverpool-trøya.

DEBUTMÅL: Amalie Thestrup feirer sitt første mål i Liverpool-trøya.

Liverpool fortsatte å presse etter pausen, men det var til slutt Coventry United som skulle score kampens tredje mål. Becky Anderson fikk ballen forbi Rachael Laws i det 71. minutt, men det var for sent – Liverpool tok nok en trepoenger, den tredje på fire kamper.

Rachel Furness, som har scoret fire mål så langt, klarte ikke å finne nettmaskene denne gangen.

Samtidig ble Lucy Parry den yngste spilleren til å spille en kamp for Liverpool FC Women noen sinne da forsvarsspilleren ble byttet inn for Becky Jane etter en halvtimes spill . Med sine 16 år og 150 dager på jorda slo hun rekorden til Maz Pacheco som var 16 år og 212 dager da hun debuterte på førstelaget.

PS! Kvinnene skal i aksjon igjen onsdag kveld da de møter Manchester United i Continental Cup. Kampen streames gratis på klubbens sosiale medier. Kampen har avspark klokken 15.00 norsk tid.

Liverpool stilte med følgende lag: Rachael Laws, Becky Jane (Lucy Parry, 33), Niamh Fahey, Leighanne Robe, Taylor Hinds, Jade Bailey, Rachel Furness (Missy Bo Kearns, 65), Kirsty Linnett, Melissa Lawley, Rinsola Babajide (Jessica Clarke, 46), Amalie Thestrup.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]