Kvinnelaget fortsetter jakten på en retur til Super League

Noen timer før herrelaget skal sparke ball på Villa Park, er kvinnelaget i aksjon mot Coventry United i FA Women's Championship.

4. okt 2020 kl 08.37 Mari

Det har vært en god start på sesongen for begge Liverpool-lagene. Vicky Jepsons damer håper at oppholdet i Championship blir kortvarig, og enn så lenge ser det lovende ut for avansement tilbake til kvinnenes Super League.

Fyrverkeri fra Furness

Liverpool FC Women har fått en strålende start i FA Women’s Championship. I sesongens første kamp ble det 1-1 på Prenton Park mot Durham, men i de to neste kampene har kvinnene vist at de, forhåpentligvis, er for gode for kvinnenes førstedivisjon. Først ble London Bees sablet ned i hovedstaden i en 3-0-seier til de røde, før Charlton Athletic fikk samme nådeløse behandling på Prenton Park forrige helg. 4-0 ble sluttresultat i Birkenhead.

Rachel Furness stjeler de fleste overskriftene. Midtbanespilleren har scoret fire mål på tre kamper, og er toppscorer i ligaen sammen med Beth Hepple (Durham), Katie Wilkinson (Sheffield United) og Melissa Johnson (Sheffield United).

MÅLDILLA: Furness har hamret inn mål for de røde siden hun ankom Merseyside i desember 2019.

MÅLDILLA: Furness har hamret inn mål for de røde siden hun ankom Merseyside i desember 2019.

Sunderland-jenta sluttet seg til Liverpool fra Reading i desember 2019, og klarte altså ikke hjelpe de røde til å holde seg oppe i kvinnenes Super League. Likevel hadde Furness en umiddelbar effekt på et tafatt Liverpool-lag. Hun scoret fire mål på de seks kampene hun var involvert i før koronautbruddet satt en stopper for resten av sesongen og Liverpools drøm om overlevelse på øverste nivå.

Med syv poeng ligger Liverpool på andreplass på tabellen, bak Sheffield United på like mange poeng og målforskjell – men flere scorede mål. Durham ligger på tredjeplass, også med syv poeng men dårligere målforskjell. Samtidig som Liverpool spiller mot Coventry United, møter Sheffield United Charlton Athletic, og Durham møter Leicester City.

Sesongens forandringer

Liverpool FC Women rykket ned fra kvinnenes øverste divisjon da sesongen ble avblåst og avgjort på poeng per kamp. Da endte Liverpool helt nederst på tabellen, og måtte for første gang ta turen ned til kvinnenes Championship.

NYANKOMMER: Forsvarsspiller Taylor Hinds er en av fire spillere som har kommet til klubben før 2020/21-sesongen.

NYANKOMMER: Forsvarsspiller Taylor Hinds er en av fire spillere som har kommet til klubben før 2020/21-sesongen.

Med nedrykk fulgte en uunngåelig spillerflukt. Liverpool mistet blant annet Courtney Sweetman-Kirk, Niamh Charles, Christie Murray og Fran Kitching.

Fire spillere kom til Merseyside i løpet av sommeren, i Amalie Thestrup (Roma), Taylor Hinds (Everton), Rachael Laws (Reading) og Meikayla Moore (MSV Duisburg). I tillegg ble Liverpool FCs kommunikasjonsdirektør, Susan Black, blitt daglig leder for kvinnelaget. Black kombinerer rollen som kommunikasjonsdirektør med den nye oppgaven i kvinnelaget.

NY SPISS: Danske Amalie Thestrup kom til Liverpool fra Roma.

NY SPISS: Danske Amalie Thestrup kom til Liverpool fra Roma.

De nye tilskuddene kommer etter en sesong hvor klubbens eiere fikk mye kritikk for å ikke prioritere kvinnefotballen.

Over sommeren spilte de røde fem treningskamper. Fasit ble fire seire og én uavgjort, og en målforskjell på 12-3.

Niamh Fahey ble promotert til kaptein etter at Sophie Bradley-Auckland er i isolasjon. På siden av fotballkarrieren jobber nemlig Bradley-Auckland på familiens sykehjem i Nottingham, og har derfor blitt nødt til å legge fotballen til side for nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]