Liverpool FC Women slo Manchester United Women

Det smaker alltid godt å slå erkerivalen, og i går var det Liverpool FC Women som kunne by på godfølelsen.

8. okt 2020 kl 10.56 Mari

Tusenvis av seere fulgte kampen mellom erkerivalene Liverpool og Manchester United på onsdag, og kunne se Liverpool fortsette sin nær perfekte sesong-start.

– Vil bevise at vi hører hjemme i samme liga

Rachel Furness og Liverpool FC Women er ustoppelige, og fortsatte i sitt ubeseirede spor i solskinnet på Prenton Park i Birkenhead i går.

– Jeg er så stolt av hver og en av dem, sa en strålende fornøyd manager, Vicky Jepson, etter kampen.

– Vi trengte ingen større motivasjon før kampen enn det som skjedde under lockdown, og hver gang vi møter et WSL-lag vil vi prøve å bevise at vi hører hjemme i samme liga som den, sa Jepson. Liverpool rykket ned fra kvinnenes Super League (WSL) da sesongen ble avlyst av koronaviruset og avgjort på «points per game». Liverpool befant seg på sisteplass på tabellen, uten muligheten til å kjempe for overlevelse.

Manchester United ligger på en fjerdeplass i WSL. Laget er rykende ferskt og ble etablert i 2018, og de siste to årene har de snappet til seg flere av Liverpools spillere, som for eksempel Alex Greenwood (nå Manchester City), Siobhan Chamberlain og Amy Turner. Selv manager, Casey Stoney, var Liverpool-spiller frem til hun tok over treneransvaret i Manchester United.

Kampforløpet

Det var jevnspilt fra start med flere sjanser til begge lag. Manchester United tok ledelsen med et mål på heading fra Abbie McManus etter 28 minutter, til Liverpools store protester da de mente McManus skulle vært avblåst for offside. Målet ble stående.

TOPPSCORER: Furness, som kom til Liverpool i desember 2019, har vist seg som en glimrende signering.

TOPPSCORER: Furness, som kom til Liverpool i desember 2019, har vist seg som en glimrende signering.

Liverpool utlignet før pause på et straffespark fra Rachel Furness. Det var Furness selv som skaffet straffesparket etter et hjørnespark. Headingen fra Nord-iren gikk i en Manchester United-arm, og dommeren pekte umiddelbart på straffemerket. Fra den posisjonen er Furness iskald.

Kampen fortsatte i samme tempo etter pausen, med store sjanser til begge lag. I det 73 minuttet ble Liverpools Jess Clarke felt innenfor Uniteds sekstenmeter, og dommer pekte nok en gang på straffemerket. Liverpool tok det noe overraskende valget ved å skifte straffeskyter, men Rinsola Babajide leverte varene, og Liverpool ledet 2-1.

Det var noen intense minutter som spilte med Super League-laget farlig frempå, før en heading fra ustanselige Rachel Furness i det 83. minutt satt spikeren i kista. Det var 3-1, og de rødkledde feiret hemningsløst.

GLEDESSCENER: Furness og Liverpool feirer 3-1-målet.

GLEDESSCENER: Furness og Liverpool feirer 3-1-målet.

Conti Cup

Liverpool er i en knalltøff Gruppe C, sammen med Manchester United, Manchester City og Everton. To lag fra hver gruppe går videre til kvartfinalene i turneringen Liverpools kvinner aldri har vunnet.

Neste cup-kamp er mot Manchester City den 4. november, samtidig som Manchester United og Everton møtes.

På søndag møter Liverpool Leicester i ligaen, og går inn i kampen fulle av selvtillit.

Liverpool stilte med følgende lag: Rylee Foster, Rhiannon Roberts, Niamh Fahey, Leighanne Robe, Taylor Hinds, Jade Bailey (Meikayla Moore, 70), Rachel Furness, Linnett, Melissa Lawley (Missy Bo Kearns, 81), Jess Clarke (Lucy Parry, 90+3), Amalie Thestrup (Rinsola Babajide, 46)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]