Critchley forlot Liverpool i 2020, og i dag tok han sin største triumf

Den tidligere Liverpool-treneren førte Blackpool tilbake til Championship.

30. mai 2021 kl 18.36Øystein Tronstad

Neil Critchley føyer seg til rekka over tidligere Liverpool-trenere som gjør det godt andre steder. I samme sesong som Steven Gerrard ble årets trener og vant tittelen i Skottland, fikk Critchley i dag sin store triumf.

42-åringen tilbrakte mange år i Liverpool. Fra 2013-2017 hadde han ansvaret for U18, før han gikk videre til U23. Steven Gerrard ble hans etterfølger den gangen.

Han ledet også «førstelaget» (primært unggutter) ved et par anledninger på grunn av et tett kampprogram, som da Liverpool spilte FIFA Club World Cup i Qatar i 2019.

I mars 2020 forlot han Anfield for å ta jobben som hovedtrener i Blackpool i League One, etter at Simon Grayson hadde fått fyken.

Fra 13.- til 3-.plass

Etter at den amputerte sesongen ble avsluttet endte de på en trygg 13.-plass.

TRENERMØTET: Jürgen Klopp og Neil Critchley diskuterer sammen da Liverpool møtte Blackpool til treningskamp i september 2020.

TRENERMØTET: Jürgen Klopp og Neil Critchley diskuterer sammen da Liverpool møtte Blackpool til treningskamp i september 2020.

Denne sesongen var hans første fulle i managersetet. Critchley løftet et lag som hadde middelmådige 11-12-12 sesongen før til å vinne hele 23 kamper. De tapte fire av de fem første, men fra runde 25 og til 41 tapte ikke Blackpool en eneste kamp.

Det gav 3.-plass, bak Hull City og Peterborough, og play-off. I dag ble klubben klar for Championship etter å ha slått Lincoln City 2-1 i finalen.

Starten kunne ikke vært verre da Oliver Turton satte ballen i eget mål etter 47 sekunder(!). To flotte scoringer av midtbanespiller Kenny Dougall var likevel nok til å avansere til nest øverste nivå.

– Støtten jeg har fått fra eierne, spillerne og de ansatte er utrolig. Etter den starten vi hadde, å fullføre på denne måten, jeg har ikke noe annet enn ros for alle som har støttet meg denne sesongen, sa Critchley etter kampslutt.

Dermed ble det med fire sesonger i League One for Blackpool. Klubben var i League Two så sent som i 2017. Siste og eneste gang de spilte i Premier League var i 2011.

Et gjensyn med gamle kjente ble det i pre-season da Liverpool slo Blackpool 7-2 5. september.

Neil Critchley har uansett vist at han har noe å komme med også som hovedtrener.