Disse lagene kan Liverpool møte i Champions League neste år

Med Chelseas Champions League-seier er en ny brikke i Champions League-puslespillet på plass med tanke på neste sesong.

29. mai 2021 kl 23.19Øystein Tronstad

Med Europa League- og Champions League-finalen ute av veien vet vi litt mer om Champions League 2021/22.

Den foreløpige seedingen for neste sesongs Champions League ser nå sånn ut, etter at både Chelsea og Villarreal vant sine finaler i Europa.

De lagene som tapte mest på at Chelseea vant turneringen er Dejan Lovrens Zenit Saint Petersburg, som for øvrig er vertskap for 21/22-finalen, og Borussia Dortmund.

Wolfsburg (tysk 4.-plass)

Hvordan høres for eksempel Sporting, Liverpool, Zenit Saint Petersburg og Club Brugge ut? Hva med Bayern München, Real Madrid, Porto, AC Milan?

Usikre momenter

UEFA har åpnet etterforskning mot Super League-klubbene. Kan det ende med at noen av dem blir kastet ut? Det blir ført disiplinærsak mot Barcelona (nivå 2), Real Madrid (nivå 2) og Juventus (nivå 2).

Om man følger ligaplasseringen, hvis disse lagene skulle bli utestengt, vil Real Sociedad, Real Betis og Napoli komme med.

Besiktas (tyrkisk mester), Dynamo Kiev (ukrainsk mester) og Club Brugge (belgisk mester) går inn på nivå 3 eller 4, avhengig av kvalifiseringen. Her er det også seks kvalifiseringsplasser.

Kvalifiseringen starter 22. juni denne sommeren. 15. juni trekkes kampene for første kvalifiseringsrunde hvor blant andre Bodø/Glimt skal i aksjon.

Steven Gerrards Glasgow Rangers vil gå inn i tredje runde. Den trekkes 19. juli.