Ekspert mener Liverpool bør selge Salah i sommer

Ingen er i tvil om Mohamed Salahs kvaliteter, men kan Liverpool være bedre som lag uten storscoreren?

27. mai 2021 kl 14.34Øystein Tronstad

Tidligere Liverpool-spiller David James har lagt hanskene på hylla for lengst og fyller dagene som ekspert. 50-åringen mener tiden nå er moden for å kvitte seg med lagets kanskje største stjerne.

– I mine øyne er han nummer to i toppscorer-racet, men jeg synes Liverpool spiller bedre uten Salah, sier den tidligere målvakten til Stadium Astro.

James presiserer at ingen betviler Salahs ferdigheter, men at man må se på helheten for spilleren som fyller 29 år i juni.

– Jeg ville ha gjort det nå. Det handler ikke om at Mo Salah ikke er en god spiller, målrekordene hans taler for seg selv.

Mohamed Salah ble lagets klare toppscorer med 22 ligamål. Han hadde også flest avslutninger (126) og brente flest store sjanser (19).

Harry Kane vinner ikke ligaen

James trekker frem at Liverpool har klart seg godt i kamper uten Salah, og drar sammenligningen til Manchester City hvor de gradvis har greid seg mer og mer uten Sergio Agüero.

Enkelte vil hevde at City aldri har sett bedre ut, i en sesong hvor Agüero spilte en birolle (fire ligamål).

Han peker også på Tottenham hvor Harry Kane bøtter inn mål, men laget vinner ikke titler.

– Jeg synes Liverpools flyt lider med Salah, selv om han scorer. Jeg tror at de kan få en god sum for han og komme ut med et sterkere lag.

– Jota passer naturlig inn i front-trioen, Firminio får mer frihet og Liverpool kan ha et nytt og dynamisk angrep som ikke er avhengig av Salahs scoringer.