Salah har muligheten til å slette Suarez-rekord

Ingen Liverpool-spillere i Premier League-æraen har scoret flere ligamål på bortebane i en sesong enn Luis Suarez. Det har Mohamed Salah muligheten til å gjøre noe med på Turf Moor.

19. mai 2021 kl 12.10Einar Kvande

Luis Suarez sin klubbrekord lyder på 14 bortemål i en enkelt Premier League-sesong. Den rekorden vil Mohamed Salah tangere dersom han scorer mål på Turf Moor i kveld. Og scorer han flere mål mot Burnley vil rekorden tilhøre egypteren alene.

Salah scoret på bortebane for 20. gang i alle turneringer denne sesongen, da han satte inn Liverpools første mål på The Hawthorns i helgen. Det er faktisk tre bortemål mer på en sesong enn noen andre spillere i Liverpools historie!

Salah har scoret for Liverpool i 99 forskjellige kamper, og ligger dermed an til å bli den tiende spilleren som scorer i 100 forskjellige kamper for Liverpool.

Kan avslutte sesongen med fem strake seiere

Liverpools klubbstatistikker Ged Rea har flere hyggelige tall han drar frem på Liverpoolfc.com.

Liverpool kan i kveld for eksempel vinne sin fjerde strake bortekamp mot Burnley. Det vil i så fall være første gang i klubbhistorien at de røde klarer det.

Roberto Firmino har samtidig muligheten til å bli den første Liverpool-spiller noensinne til å score i tre besøk på rad på Turf Moor.

Rea opplyser også at kun Joel Matip og Fabinho (seks ganger) har startet flere kamper sammen som midtstoppere for Liverpool denne sesongen enn Rhys Williams og Nathaniel Phillips (fire).

Liverpool skal forsøke å vinne sin fjerde ligakamp på rad for første gang denne sesongen, og har muligheten til å avslutte sesongen med fem strake seiere for bare sjette gang i toppserien. 

Kveldens kamp mot Burnley er Liverpools siste bortekamp for sesongen. De har scoret tre flere mål på bortebane denne sesongen (36) enn de gjorde da de vant ligaen i fjor (33).