Atletico sikrer seg Suarez til spottpris - og uruguayaneren har akseptert et kraftig lønnskutt

Atletico Madrid og Barcelona er kommet til enighet om en overgang for Luis Suarez.

24. sep 2020 kl 09.18 Einar Kvande

Bare den medisinske testen gjenstår for Luis Suarez kan sette navnetrekket sitt på en kontrakt med Atletico Madrid. 

Den spanske hovedstadsklubben bekrefter på sine nettsider at de er kommet til enighet med Barcelona om en overgang for uruguayaneren.

Dermed forlater den tidligere Liverpool-spissen Barcelona etter seks sesonger, men fortsetter karrieren i den spanske toppdivisjonen.

Barcelona mottar seks millioner euro for Suarez, skriver den katalanske klubben på sine nettsider.

Inngikk ikke i planene til Koeman

33-åringen fikk i sommer beskjed av Barcelonas nye manager, Ronald Koeman, at han ikke var med i hans planer for den kommende sesongen. På sine seks sesonger i Barcelona scoret Suarez 198 mål på 283 kamper, og han har vunnet hele 13 titler.

Barcelona sa seg villige til å gi slipp på Suarez til en så lav sum, forutsatt at han ikke skrev under for visse andre toppklubber. Uruguayaneren er blitt enig med Atletico om en redusert lønn i forhold til det han har i Barcelona, etter at en overgang til Juventus gikk i vasken på grunn av passproblemer. Lønnen skal være halvparten av det han hadde i Barcelona. 

Barcelona-formann Josep Maria Bartomeu blokkerte først en overgang til Atletico, da han ikke ønsket å selge Suarez til en spansk rival. Men etter et møte med Suarez sine representanter ga den katalanske klubben etter. 

Suarez kom til Barcelona fra Liverpool for 74 millioner pund i 2014, og har siden blant annet vunnet La Liga fire ganger, Copa del Rey fire ganger, samt Champions League og klubb-VM i 2015.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]