Suárez glad på vegne av supporterne og folket– De trengte dette

«El Pistolero» hadde noen av sine beste øyeblikk i Liverpool-trøya og gleder seg over dagens suksess.

27. jun 2020 kl 15.17 Øystein Tronstad

– For meg så er dette utrolig for supporterne, spillerne og for så mange mennesker som jobber i Liverpool. Så mange av dem har ikke visst hvor godt det føles for Liverpool å vinne Premier League. Jeg tror at de trengte dette øyeblikket, for supporterne, for klubben, for folket, for scouserne. Jeg er så glad på deres vegne, Luis Suárez til Liverpoolfc.com.

33-åringen fra Uruguay huskes godt på Merseyside, men fikk bare med seg en pokal fra tiden på Anfield. Ligacupen i 2012, men det var så nærme noe større.

CUPVINNERE: Luis Suárez feirer pokalen med Jordan Henderson, Sebastián Coates, Maxi Rodríguez og Lucas Leiva etter en finale hvor Stewart Downing kåres til banens beste.

CUPVINNERE: Luis Suárez feirer pokalen med Jordan Henderson, Sebastián Coates, Maxi Rodríguez og Lucas Leiva etter en finale hvor Stewart Downing kåres til banens beste.

– I min siste sesong på Anfield så var jeg så lei meg på vegne av supporterne, at vi akkurat gikk glipp av tittelen. Jeg vet at noen Liverpool-fans ble sinte da jeg feiret mot Liverpool på Camp Nou, og det er jeg lei for. Jeg aksepterer det og håper at de forstår min situasjon. Jeg hadde noen av mitt livs beste øyeblikk i Liverpool-trøya, sier Suarez som med sine 31 scoringer vant det meste av individuelle priser på Anfield selv om ligagullet skulle glippe.

– Atmosfæren på Anfield var motivasjonen jeg trengte og da jeg kom tilbake fra suspensjonen så hjalp supporterne. Det er så viktig for fokuset og selvtilliten din.

– Jeg tror at et av de beste øyeblikkene fra tiden min der var da jeg skjøt fra nesten 40 meter og scoret! På banen så ga jeg mitt beste og jeg savner støtten fra Liverpool-fansen.

BESTE MÅLSCORER: Kenny Dalglish og Suárez under Golden Boot-utdelingen for den fremste målscoreren i Europa, 31 mål.

BESTE MÅLSCORER: Kenny Dalglish og Suárez under Golden Boot-utdelingen for den fremste målscoreren i Europa, 31 mål.

I juli 2014 fikk han drømmeovergangen til Barcelona og i Spania har han vunnet tre ligagull, i tillegg til Champions League. Nå gleder han seg over hva dagens tropp og kaptein har oppnådd.

– Jeg er så glad for Jordan for da han kom til Liverpool så var det ikke den beste av stunder. Han kom fra Sunderland og det er utfordrende for engelske spillere når de kommer til en storklubb. Hans beste lærer var Steven Gerrard. Han kunne se hvordan Stevie var, hvordan han er alt Liverpool er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]