– Suarez trodde han kom til Liverpool for å spille sammen med Torres – ikke erstatte ham

Fernando Torres ble solgt samme dag som Luis Suarez ble klar.

11. feb 2021 kl 12.10Arild Skjæveland

Det er 10 år og noen dager siden en av de mest dramatiske dagene på overgangsmarkedet i klubbens historie.

Liverpool kjøpte Luis Suarez, et av de aller beste kjøpene klubben har gjort, men solgte samtidig Fernando Torres – og måtte ende opp med å betale en voldsom overpris for Andy Carroll. Chelsea endte opp med å betale 50 millioner pund for en Torres som så ut til å være over toppen.

Simon Hughes er en av de som vet mest om hva som foregår på Anfield, og deler fra historien på innsiden i 2011 i en artikkel for The Athletic.

«Suarez ble kjøpt for å spille sammen med Fernando Torres, men passerte ham på vei ut av klubben, bokstavelig, på spillermøtet med Melwoods glassdører, da den ene signerte, og den andre forlot», skriver Hughes

«Suarez forventet ikke salget av Torres til Chelsea, og selv om han i offentligheten ga uttrykk for at han likte å spille med erstatteren Andy Carroll, kunne lagkamerater se på treningsfeltet at det forholdet ikke kom til å fungere».

Var skeptisk til signering

Suarez skal ha vært positiv til Brendan Rodgers da han ble ansatt som manager, men var ikke like imponert over kjøpene.

«Suarez så på Joe Allen som en god signering, men ble frustrert da Fabio Borini ble kjøpt for å bli brukt på kantene i Liverpools angrep, og ikke så ut som en som skulle starte. Suarez konkluderte med at bredden i Liverpools stall var tynn, og følte at han ikke ble utfordret nok, selv for sin egen plass på laget».

Arsenal forsøkte seg på et bud på 40 millioner + ett pund, og fikk avslag. Steven Gerrard fikk overtalt Suarez til en siste sesong, før han ble solgt til Barcelona.

Etter 195 mål og 113 målgivende på 283 kamper for Barcelona, gikk han i sommer gratis til Atletico Madrid. Der ser han ut til å bli ligamester denne sesongen, og er toppscorer i ligaen etter 16 mål og to målgivende på 17 kamper.

TOPPSCORER: Luis Suarez er toppscorer i La Liga, for et lag som ser ut til å vinne ligaen.

TOPPSCORER: Luis Suarez er toppscorer i La Liga, for et lag som ser ut til å vinne ligaen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]