Varsler flere United-demonstrasjoner. Kampen mot Liverpool skal være et mål

Manchester United-supporterne protesterte høylytt på søndag, og det ser ikke ut til å bli siste gang det skjer denne måneden.

4. mai 2021 kl 08.46Arild Skjæveland

Det har fortsatt ikke blitt satt et nytt tidspunkt for når søndagens utsatte kamp mellom Manchester United og Liverpool skal spilles på Old Trafford.

Protestene utenfor Uniteds hjemmebane og rundt The Lowry Hotel der spillerne ventet, har fått enorm oppmerksomhet, akkurat som de demonstrantene vil ha håpet.

The Times rapporterer at det planlegges nye protester, der hjemmekampen mot Leicester 12. mai er et mulig mål. Også Liverpool-kampen, når den blir bestemt, er et mål, ifølge avisen. 16. mai ser ut til å være en realistisk dato, men det er så langt ikke bekreftet. 

Mer politi på kampene fremover

Fotballforbundet (FA) etterforsker protestene etter scenene som utspant seg på Old Trafford, men det er ikke sannsynlig at United vil trekkes i poeng ettersom kampen ble utsatt av sikkerhetshensyn.

The Times melder at noen United-spillere tilbudte seg å forlate spillerhotellet for å snakke med demonstrantene på søndag, men at klubben satte foten ned på grunn av sikkerheten.

Seks politifolk skal ha fått skader etter søndagens protester. Én, som ble filmet av Sky Sports, hadde fått et kutt i ansiktet. En annen politimann skal ha fått en skade i øyet. BBC rapporterte at en supporter var arrestert.

Ifølge The Telegraph vil Premier League-klubbene nå øke sikkerhetstiltakene rundt hjemmekampene sine for de siste kampene denne sesongen.