– Det er alltid trist når en spiller blir skadet like før en stor turnering

Landslagssjef Gareth Southgate føler med Trent Alexander-Arnold, som ble skadet bare en drøy uke før EM-starter.

5. jun 2021 kl 18.20Einar Kvande

Gareth Southgate er lettet over at skaden til Trent Alexander-Arnold ikke virker å være verre enn at han rekker preseason-starten til Liverpool, men føler virkelig med scouseren som går glipp av EM etter at han skadet en muskel på fremsiden av låret i privatlandskampen mot Østerrike.

– Det er alltid trist når en spiller blir skadet like før et stort mesterskap, etter å ha blitt tatt ut i troppen like i forkant, sa den engelske landslagssjefen da han møtte pressen i dag.

– Du vet hvor sjelden du får slike muligheter, og selv om han er en ung spiller som vil få flere muligheter, det er jeg sikker på, så er dette veldig vanskelig, spesielt for ham.

– Det var en stor skuffelse for oss også, selvsagt, men du føler først og fremst med Trent i denne situasjonen.

– Det eneste jeg er glad for er at han ser ut til å rekke starten av preseaosn. Jeg likte ikke hvordan skaden så ut. Det er positivt i den situasjonen han er i, selv om det er en mager trøst. Selvsagt var han veldig oppbrakt og svært skuffet. I øyeblikk som dette tenker vi alle på ham.

Med Trent Alexander-Arnold på sidelinjen blir Jordan Henderson Liverpools eneste representant i England-troppen under EM.