Liverpool skal være interessert i Robertsons landslagskamerat

Liverpool viser stor interesse for Aston Villas John McGinn - men trolig er han for dyr.

23. jun 2021 kl 10.38Jens Bessesen

Jürgen Klopp har en god stund vært imponert av Aston Villas midtbanespiller John McGinn. Spesielt lot han seg imponere over skottens innsats da Vila sjokkerte med å slå Liverpool 7-2 i oktober.

Derfor skal Klopp ha bedt Andy Robertson ta en prat med sin gode kamerat på den påfølgende landslagssamlingen med Skottland. Der skal de ha diskutert selve kampen, og det faktum at flere Liverpool-spillere også hadde latt seg imponere over midtbanespilleren. 

Genuin interesse - men stiv pris

Det er James Pearce i The Athletic som skriver at Liverpools interesse for 26-åringen er genuin. Manchester United har tidligere vist interesse for skotten, og de skal fremdeles ha følere ute. 

Den store haken er at Villa krever mye penger for spilleren.

«Samtaler rundt McGinn er ikke forventet å komme i gang. For at Villa i det hele tatt skal tenke på det, må bud starte på mellom 45 og 50 millioner pund», skriver Pearce.

McGinn ble kjøpt fra Hibernian for bare 2,75 millioner pund for tre år siden. I likhet med Gini Wijnaldum, som han ville erstattet i Liverpool, er han en spiller som har enorm utholdenhet og sjelden er skadet. I 2020/21-sesongen startet han 37 av 38 ligakamper, og han var også å se på banen i Skottlands kamper i EM.

Ny femårskontrakt

Klopp skal ha blitt imponert over det han har sett av McGinn også etter 7-2-kampen. Men interessen kommer neppe til å føre til en overgang for øyeblikket. Pearce skriver at det har vært rapporter om en overgangssum ned mot 20 millioner pund, men at det er helt urealistisk.

McGinn skrev nemlig under på en ny femårskontrakt like før jul, og dermed har Aston Villa gode kort på hånd. De har dessuten vist at de ikke er redde for å stå støtt i forhandlinger - de har verdsatt kaptein Jack Grealish til rundt 100 millioner pund.

Pearce skriver videre at Liverpool som vanlig må selge spillere før noen kommer inn, og som vanlig er det spillere som Marko Grujic, Divock Origi, Harry Wilson og Neco Williams som blir nevnt.

De røde har tidligere også blitt linket til blant andre Florian Neuhaus fra Borussia Mönchengladbach og Youri Tielemans fra Leicester.