Shaq konkluderte med at flaksen tok slutt

Xherdan Shaqiri har hatt et meget godt EM, og var uhyre nær en semifinale.

2. jul 2021 kl 21.29Einar Kvande

Xherdan Shaqiri ledet Sveits som kaptein i kvartfinalen i EM mot Spania fredag, og det var Liverpool-spilleren som sørget for sveitsernes utligningsmål da han behersket satte ballen lavt i venstre hjørne med høyrefoten etter 68 minutters spill. Hans tredje mål i dette mesterskapet.

Liverpool-spilleren ble byttet ut tretten minutter senere, like etter at Sveits hadde blitt redusert til ti mann fordi Remo Freuler fikk direkte rødt kort for en i overkant tøff takling.

Sveitserne holdt stand i 120 minutter, og fikk straffekonkurranse, men der tok lykken slutt for karene fra alpelandet. Sveitserne bommet nemlig på tre av sine fire straffespark, slik at Spania og Thiago Alcantara kunne juble for semifinaleplass etter å ha vunnet straffekonkurransen 3-1.

– Jeg er veldig stolt av laget. Straffespark er litt 50-50. Jeg var nervøs da jeg så straffekonkurransen. Vi manglet litt flaks i dag, kommenterte Shaqiri til Uefa.com etter kampen.

Dermed er EM-eventyret over for Shaqiri, som nå skal ha minimum tre uker ferie før han slutter seg til Liverpools preseason-trening, om han ikke blir solgt før den tid.