Spillerne må vaksineres for å få spille fra oktober

Fra 1. oktober må spillere være vaksinerte for å spille i Premier League.

24. jul 2021 kl 11.58Jens Hapnes Rege

Fotballen gjenåpner endelig for fullt i England i 2021/22-sesongen etter over et år med ingen tilskuere, med noen få unntak. 

Onsdag skrev vi at det kan kreves vaksinebevis fra sesongstart på Anfield og andre Premier League-arenaer, og nå ser det også ut til at spillerne må innunder visse krav. 

Må vaksineres

The Athletic skriver at spillere og ansatte i Premier League-klubber må gjennomgå obligatorisk vaksinasjon for å få spille i ligaen. 

Fra 1. oktober blir det krav om Covid-pass med vaksinasjonsstatus for alle tilskuere, og det vil også gjelde for spillere fra den samme datoen. 

Det betyr at Premier League-klubben står overfor en kamp mot tiden for å få alle spillerne fullvaksinert før oktober begynner. Hvis ikke kan ikke spillerne tas med i kamptropper. 

VIKTIG: Liverpool har ikke råd til å miste noen spillere grunnet vaksine-problemer.

VIKTIG: Liverpool har ikke råd til å miste noen spillere grunnet vaksine-problemer.

Ønsker alle vaksinen?

PFA, spillernes organisasjon, sier i en uttalelse at dette er et følsomt emne. 

Det ville vært upassende å gi straff til spillere som ikke ønsker vaksinen ifølge organisasjon, som også vektlegger at det kan være medisinske eller religiøse årsaker bak avgjørelsen.

Liverpool møter Manchester City til et nøkkeloppgjør i tittelkampen tidlig i oktober, og det ser ut til at spillerne må være vaksinerte innen den tid for å få spille.