Kan kreve vaksinebevis på Anfield fra september

Vaksinebevis kan bli nødvendig for å slippe inn på Anfield og andre Premier League-stadioner den kommende sesongen.

21. jul 2021 kl 21.04Mari Lunde

Supportere som vil på Anfield og andre sportsarenaer med kapasitet på 20 000 eller høyere må kanskje fremlegge bevis på full vaksinasjon i slutten av september. Det melder BBC.

På mandag sa statsminister Boris Johnson at de planlegger å lansere et sertifikat til nattklubber og andre arenaer hvor store folkemengder samles. Ifølge BBC er det fortsatt ikke helt avklart hva slags type arenaer som gjelder.

– Vi jobber nært med organisasjoner som opererer med store folkemengder, hvor det er sannsynlig at folk vil være nær personer utenfor sin husstand, og vi oppfordrer til bruken av NHS Covid-pass der det er mulig, sa en talsperson for regjeringen til BBC.

Premier League vurderer Covid-pass fra sesongstart

Selv om regjeringen skulle velge å ikke kreve Covid-pass, kan det være Premier League velger å ta grep selv. Ifølge The Times er ligaen i prat med klubbene om å innføre Covid-pass fra starten av sesongen. Grunnen er at Premier League skal være redd for at smittetilfeller skal kunne true planene om fulle tribuner. 

– Et kutt i kapasiteten vil være en katastrofe for mange klubber etter alt vi har vært gjennom det siste året. Vi må finne en løsning som kan garantere fulle stadioner uansett hva som skjer, og Covid-pass har vist seg å fungere, sa en kilde fra Premier League til The Times.

Ifølge The Times skal dreie seg om bevis på fullvaksinasjon, eller en negativ test, mens BBC hevder det bare er dobbel vaksinasjon som vil gi inngang.

I siste serierunde kunne 10 000 tilskuere se Liverpool slå Crystal Palace og kapre tredjeplassen på tabellen. Da trengte man ikke å oppgi vaksinestatus, men man ble oppfordret til å ta en test på forhånd.

60 000 tilskuere var tilstede på Wembley for semifinalene og finalen i sommerens EM. Tilskuerne måtte legge frem enten negative testresultater, eller bevis på at de var fullvaskinert. Det samme måtte de 140 000 tilskuerne som var tilstede på Silverstone forrige helg for å se Storbritannias Grand Prix.

Foreløpig blir ikke Norges/EUs vaksinepass akseptert i Storbritannia men dette jobbes det aktivt med å finne en løsning på.

Anfield nær full kapasitet

I forrige uke meldte byrådet i Liverpool at deres «Ground Safety Advisory Group», som jobber med sikkerheten på engelske stadioner, har gått inn for å godkjenne både Anfield og Goodison Park for tilnærmet full kapasitet den kommende sesongen.

Samme uke kom Liverpool FC med mer informasjon om billettsalget for sesongen.

Anfield kommer til å bruke teknologi fra NFC (Near Field Communication) når neste sesong starter. Papirbillettene og kortene erstattes av digitale billetter på smarttelefoner. Det gjelder også når billetter skal overføres til venner eller familie. Venner og familie må registreres til medlemskortene før 11. august, etter det blir det ikke mulig å legge til nye navn i systemet.

Medlemssalget er planlagt å starte uken som følger mandag 2. august. Mer informasjon finner du her.