Bare 18 år, men aktuell for U21-landslaget

Stadig flere lar seg imponere av Harvey Elliotts prestasjoner.

12. aug 2021 kl 08.54Einar Kvande

Liverpools Harvey Elliott er høyaktuell for det engelske U21-landslaget, melder Dominic King i Daily Mail.

Det virker som Jürgen Klopp akter å gi 18-åringen en betydelig rolle i Liverpool denne sesongen, og tenåringen har takket for tilliten med storspill i sommerens treningskamper. 

Elliott er den yngste spilleren som noen gang har spilt i Premier League. Han var bare 16 år og 30 dager gammel da han kom inn fra innbytterbenken for Fulham i en kamp mot Wolves i mai 2019.

London-gutten signerte i begynnelsen av juli en ny langtidskontrakt med Liverpool. I fjor var han utlånt til Blackburn, men Anfield-klubben har ingen planer om et nytt utlån denne sesongen. Nå kan han bli inkludert i startelleveren i lørdagens ligaåpning mot Norwich.

Elliotts prestasjoner er grunnen til at Liverpool ikke kommer til å hente noen erstatter utenfra dersom Xherdan Shaqiri blir solgt til Lyon, skriver King.

U21-landslaget møter Romania og Kosovo i september

Det engelske fotballforbundet har også merket seg Elliotts fine utvikling. Lee Carsley, som nylig ble hovedtrener for U21-landslaget, er fullt klar over Elliotts potensial. Carsley skal nå bygge en ny U21-tropp, og hans første kamper som lagets leder er en privatlandskamp mot Romania og en EM-kvalifiseringskamp mot Kosovo i september.

– Han har tatt store steg i sommer. Dersom Harvey holder seg skadefri har fotballverden virkelig noe å se frem til. Under preseason ønsket jeg å se ham i en dypere rolle, for en ung spiller må lære mange forskjellige ting, uttalte Jürgen Klopp nylig.

– Vi ønsket at han skulle bli litt mer involvert i spillet, og få ballen litt hyppigere. Jeg er fornøyd med prestasjonene hans under preseason. Det er bra for oss, og bra for ham, la Liverpool-manageren til.

Elliott diskuteres også mye i «Pausepraten - The Kopite Podcasten». Er han nå klar for en plass på førstelaget?