– Endelig!

For første gang fikk Diogo Jota spille foran et tilnærmet fullsatt Anfield.

8. aug 2021 kl 20.58Einar Kvande

Diogo Jota scoret for andre treningskamp på rad, og nok en gang kom scoringen etter høyt og hardt Liverpool-press. Men etter 1-1 mot Athletic Club var portugiseren mest opptatt av at han endelig hadde fått spille foran et tilnærmet fullsatt Anfield. Rundt 40 000 fans fikk komme inn på kampen, Anfields høyeste tilskuertall siden mars 2020. 

– Endelig! Det føltes veldig bra. Jeg kunne føle publikum allerede i spillertunnelen. Det var enormt for oss. Publikum har en veldig viktig rolle å spille i denne klubben denne sesongen, og jeg håper de fortsetter slik som dette, sier Jota til Liverpoolfc.com.

Enda en scoring takket være hardt press

Jotas scoring etter 13 minutter kom takket være høyt og intenst press fra Naby Keita. Midtbanespilleren vant ballen, og sendte den til Sadio Mané, som foret Jota. 

– Vi har i de siste treningskampene scoret flere mål etter at vi har gjenvunnet ballen, så det er noe som er en del av spillet vårt. Presse hardt, få tak i ballen, og spille den fremover. I dag gjorde vi enda et mål på denne måten. 

– Resultatet ble ikke slik vi ønsket, men det var bare en treningskamp som skal få oss klare til sesongen.

Jürgen Klopp valgte å bytte ut Jota med rundt 20 minutter igjen å spille. 

– Jeg kom tilbake litt etter de andre, men vi har fremgang. Jeg følte meg bra da jeg ble byttet ut, men byttet var planalgt på forhånd. Nå skal jeg fortsette fremgangen. Vi har en fin progresjon, og alt blir bedre og bedre. Jeg får stadig flere minutter. Jeg tror vi skal bli klare til neste helg, avslutter portugiseren.