– Jeg føler meg som en av lederne i troppen nå

Andy Robertson kom til Liverpool i 2017, 23 år gammel. Nå er han 27 år, og far til to. Han har utviklet seg både som spiller og person i løpet av de fire årene på Merseyside.

24. aug 2021 kl 21.30Einar Kvande

Andy Robertson kom til Liverpool fra Hull for åtte millioner pund foran 2017/18-sesongen. Siden har han spilt utrolige 177 kamper for Liverpool på fire sesonger.

Etter en litt treg start på Liverpool-karrieren, der han en periode måtte spille andrefiolin for Alberto Moreno, har mannen med nummer 26 på ryggen gjort venstrebackplassen til sin, og ikke latt andre spillere en gang få sniffe på muligheten til spill i Premier League.

I dag satte venstrebacken navnetrekket sitt på en ny femårskontrakt, som binder ham til Anfield-klubben helt frem til 2026.

Er blitt voksen

– Jeg følte meg velkommen her fra første minutt av, selv om ting ikke gikk så bra på banen i begynnelsen. Jeg følte meg likevel elsket av fansen, manageren og de andre spillerne, minnes Robertson i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Jeg er selvsagt litt mer etablert nå, men jeg presser fortsatt meg selv hver eneste dag, og det vil jeg fortsette med. 

– Jeg har utviklet meg enormt både som person og som spiller, selv om spillerdelen er litt mer synlig for folk flest. Jeg føler jeg har blitt bedre hver eneste sesong, på ulike måter. Jeg forsøker å lære noe nytt hver eneste dag. Jeg forsøker å forbedre spillet mitt hver eneste dag, og flytte mine egne grenser. Det må jeg fortsette med. 

– Som person kom jeg hit som en ung fyr, som sov mye mer enn jeg gjør nå! Det er selvsagt gøy med fotball, men det å ha to barn gjør meg enda lykkeligere. Jeg har definitivt utviklet meg som person, og det tror jeg alle som har vært her siden 2017 har sett. Jeg er blitt en mann nå. Jeg har selvsagt mye ansvar hjemme, men ansvaret jeg har når jeg går gjennom døren på AXA Training Centre har også økt, og jeg føler meg som en av lederne i troppen nå. Jeg forsøker å hjelpe folk så mye som jeg kan.

Det er nesten på dagen fire år siden Robertsons debut for Liverpool. Siden den gang har han spilt i to Champions League-finaler og vunnet fire store trofeer, inkludert Premier League. I tillegg er Liverpool-spilleren blitt kaptein for det skotske landslaget. Det var slike ting han drømte om som guttunge.

– Jeg drømte om det, men så pleide jeg å våkne, det var problemet! Men nå har jeg på en måte gjort drømmene til en realitet. 

– Jeg husker fortsatt dagen jeg signerte for Liveprool som om det var i går. Jeg hadde selvsagt ambisjoner om å spille meg inn på laget og vinne trofeer med denne klubben. Men å gjøre det er noe annet. Men det har gått meget bra.

Ser fremover

– Gjennom hele min karriere har jeg alltid sett fremover. Nå tilhører dette fortiden. Dette kan jeg sette meg ned å prate om, til de som vil høre, når jeg har lagt fotballskoene på hylla. Da kan jeg fortelle dem disse historiene om hva vi klarte. Men nå ser jeg fremover. Vi ønsker å skrive mer historie, og få flere ting å snakke om. 

– Forhåpentligvis blir folk lei av å høre meg snakke om dette når karrieren er over, fordi jeg kan sette meg ned å prate om dette i timevis. Forhåpentligvis kan vi få mer å fortelle om etter denne sesongen. Vi ønsker å oppnå mer. Vi ønsker å bringe flere trofeer og mer glede til denne klubben. Den eneste måten å gjøre det på er ved å jobbe hardt og ha den samme tilnærmingen som vi har hatt siden dag en.