– Jeg skal forsøke å rekke sesongens første kamp

Det er et hamstringproblem som plager Thiago Alcantara, og som har plaget ham i lang tid.

7. aug 2021 kl 11.02Einar Kvande

Thiago Alcantara sluttet seg til Liverpools treningsleir i forrige uke, etter å ha spilt EM med Spania i sommer. Han måtte imidlertid stå over torsdagens treningskamper mot Bologna på grunn av et lite muskelproblem. 

Til Liverpoolfc.com avslører spanjolen at det er en hamstringmuskel som plager ham, men han har likevel håp om å rekke ligaåpningen mot Norwich neste helg.

– Jeg har slitt med smerter i hamstringen, mellom setemusklene. Det er en gammel skade. Jeg slet med dette problemet da forrige sesong startet, og lenge før det også. Jeg har spilt med smerter hele tiden, men mot slutten av forrige sesong begynte jeg å kjenne det mer og mer. Og da jeg var med landslaget klarte jeg ikke å spurte skikkelig. Det var ting jeg ikke klarte å gjøre, forklarer Thiago.

Trener individuelt

– Så nå forsøker jeg å lytte til rådene jeg får av det medisinske teamet i starten av preseason. Jeg trener etter individuelt program i håp om at jeg skal bli smertefri. Vi er på et punkt nå der jeg forsøker å bli kvitt skaden, samtidig som jeg trener individuelt.

Trass i de langvarige hamstringproblemene har Thiago fortsatt håp om å rekke ligaåpningen mot Norwich om en uke.

– Jeg vil forsøke å rekke sesongens første kamp. Det er sikkert. Vi har tid nok. Vi har 24 timer i døgnet der jeg kan jobbe individuelt. Så mens laget trente på formiddagen drev jeg med individuell trening. Og mens resten av troppen hvilte, så trente jeg også på egen hånd. Jeg har nok tid til å komme i form. 

– Sesongen er lang, og jeg må bare være egoistisk og stoppe opp litt. Jeg prøver å bli i så god forfatning som mulig både for meg selv og laget. Jeg nærmer meg at jeg er 100 prosent skadefri, slik at jeg kan begynne å spille for laget igjen.