Liverpool-Bologna 2-0Jota og Mané målscorere da Liverpool spilte Bologna trill rundt

Vi følger kampene mot Bologna fra minutt til minutt i ettermiddag.

5. aug 2021 kl 15.59Tor Sandø

Ettermiddagens to 60-minutters-kamper spilles i Evian i Frankrike, før Liverpool-troppen omsider vender hjemover og spiller sine første treningskamper mot spansk motstand. Athletic Bilbao søndag og Osasuna mandga.

Ligastarten er bare ni dager unna, med bortekampen mot nyopprykkede Norwich City på Carrow Road lørdag 14. august 18:30.

Nå klokken 16 spilles den første kampen mot Bologna, den andre begynner klokken 18.

Lagoppstillingen i den første kampen er

Kelleher - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Milner, Keita, Elliott - Jota, Salah, Mané. På benken sitter Karius, Pitaluga, R. Williams, Woodburn og Beck.

Liverpool i røde drakter, Bologna i hvitt.

1. min: Naby Kaita sender av gårde et skudd.  Bologna-keeperen slenger seg, men har full kontroll.

2. min: Alexander-Arnold, som starter sin første kamp, blir presset av Sansone. Italieneren får skutt, men ballen går til side for mål.

5. min: Liverpool presser høyt. Bologna kommer seg igjennom, men van Dijk har kontroll og spiller ballen tilbake til Kelleher.

7. min: 1-0! En Bologna-forsvarer forsøker seg på en tre meters-pasning. Diogo Jota bryter og scorer et av de enkleste målene han har scoret i sin karriere.

10. min: Corner fra Alexander-Arnold. Godt slått. Mané møter med hodet, men ballen går over.

10. min: God kontroll Liverpool. Lar ballen gå fra spiller til spiller.

12. min: Gode kombinasjoner. Italienerne blir presset langt tilbake på banen.

13. min: 2-0! Sadio Mané får ballen fra en Bologna-forsvarer. Han runder keeper og fra skrått hold scorer han. På ny klomsete forsvarsspill av Serie A-laget. Liverpool leder fortjent.

15. min: Et kvarter er spilt og det har vært svært mye Liverpool så langt. Det blir farlig hver gang de røde presser et nervøst forsvar.

17. min: Hele Bologna-laget ligger bakpå nå. Liverpool-spillerne løper rundt dem.

18. min: Bra Liverpool-sjanse. Keita sender av gårde en pasningh til Salah, som berger ballen fra å gå ut. Han slår 45 og der står Elliott som skyter utenfor.

19. min: Skyter på alt nå Liverpool-spillerne. Nå er det Alexander-Arnold som tester skuddfoten. Ballen går utenfor og han rekker armen unnskyldende i været.

20. min: Flotte spilleforhold, 21 grader og en sval bris på matta i franske Evian.

21. min: Duell mellom Mané og Silvestre. Italieneren faller etter en tunnel. Får frispark.

22. min: Corner Bologna, faktisk, etter en kamp de knapt har hatt noe å by på så langt. Bologna får kontroll over ballen og angriper, men vinkes av for offside. Opp til flere spillere i offside, faktisk.

23. min: Elliott skyter. Keeper har kontroll.

24. min: Bologna på nytt angrep. Igjen vinkes det for en offside.

25. min: Alexander-Arnold tar corner. Matip bommer på en heade, Jota på bakerste stolpe får skutt, men Bologna-keeperen plukker fram en meget god redning. Får dog ballen rett på seg.

27. min: Bologna har en spiller nede og trener Sinisa Mihajlovic benytter anledningen til å kjefte litt på spillerne.

30. min: Runder halvspilt nå. Bologna får corner som følge av en kommunikasjonssvikt mellom Matip og Kelleher.

Meget god omgang av Liverpool som i perioder har sett ut som de spiller mot et fjerdedivisjonslag. Begge målene kom etter situasjoner man til vanlig ikke ser på det nivået, der forsvarsspillerne gir ballen til motspillerne. Liverpool leder 2-0, men kunne ledet mer. Liverpool-spillerne ser skjerpet ut og selv om beina nok er tunge etter uker med hard trening nå.

2. omgang;

31. min: Det var en veldig kort pause.

32. min: Stor Liverpool-sjanse. Robertson fører opp, Jota header mot mål, keeper gir retur og der er Salah på plass. Corner.

34. min: En Bologna-spiller er nede og må ha behandling.

35. min: Vi er i gang igjen. Og Liverpool fortsetter. Lar ballen gå mellom spillerne.

36. min: Salah virker spillesugen. Bevegelig og god. Tar sin oppasser på en løpetur.

37. min: Corner fra Robertson, Salah avslutter fra drøyt 20 meter. Like utenfor.

39. min: Mané på løpetur. Presser forsvaret, som igjen gjør feil og spiller usikkert. Liverpool får kontroll.

42. min: Elliott avblåses for hands. Protesterer, men dommeren har bestemt seg.

43. min: Rhys Williams erstatter Virgil van Dijk.

44. min: Bologna med corner. Kelleher får bokset. Kunne blitt farlig den.

45. min: Salah skyter og treffer tverrliggeren. Godt innlegg fra Jota via en Bologna-spiller.

46. min: James Milner fyrer av fra langt hold. Keeper sliper, men har kontroll på ballen.

47. min: Elliott og Jota angriper, Jota får lagt inn i feltet, men litt for lang for Mané.

49. min: Bologna blåses av for offside.

50. min: Woodburn erstatter Elliott.

52. min: Spiller Bologna-forsvaret trill rundt nå, Liverpool.

54. min: Salah danser seg igjennom, men mister ballen før han skal skyte.

55. min: Woodburn går i bakkebn. Bologna bestrider at det var utenfor regelboka.

57. min: Stor Bologna-sjanse etter corner. Headingen er god, men stryker like utenfor.

58. min: Offside! Bologna er kommet mer med, kommer seg rundt til venstre og får lagt inn, men Solini scorer mens han er offsideplassert.

59. min: Salah er på farta igjen og er nær å få med seg ballen. Bologna får klarert til corner.

60. min: Dommeren blåser av kampen. Liverpool vant ganske så enkelt 2-0.

Liverpool scoret to enkle mål og vant den første av to timeskamper mot Bologna fortjent. De røde kunne vunnet mer. Bologna kom seg noe mer med mot slutten og hadde blant annet en ball i mål, men målscoreren var i offside. Liten pause nå, så er vi klare med en ny kamp mot samme motstander, men litt andre spillere involvert.