I kveld kan det bli gjensyn med Ozan Kabak

Tyrkeren kunne blitt Liverpool-spiller i sommer, men de røde valgte å ikke benytte seg av opsjonen.

21. sep 2021 kl 16.45Arild Skjæveland

Ozan Kabak ble linket til Liverpool høsten 2020, men da ble det ingenting av. Etter at de røde opplevde et utrolig skademareritt på stopperplass utover høsten og vinteren, ble han likevel signert på overgangsvinduets siste dag i januar i år – og kom inn for siste halvdel av sesongen.

Schalke 04 var og er i store økonomiske problemer, og de røde fikk spilleren på lån ut sesongen for 1,5 millioner pund, med en opsjon på kjøp for £18 millioner på sommeren.

Kabak spilte 13 kamper for Liverpool på vårsesongen, ni i Premier League og fire i Champions League. Han fikk sin egen sang, og virket å trives veldig godt i klubben. Men rekrutteringsavdelingen hadde en annen plan, som var Ibrahima Konaté fra RB Leipzig. Med Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip i rute for comeback til pre-season, var det ikke plass til Kabak.

Neil Jones i Goal.com har rapportert at Schalke utover sommeren ble så desperate at Michael Edwards og co ble tilbudt 21-åringen for 8,5 millioner pund – mindre enn halvparten av det som ble avtalt som opsjon i januar. 

Endte opp i Norwich

Kabak har selv uttalt at van Dijk er hans store forbilde, og lenge før han endte opp i Liverpool FC dukket det opp et bilde der han hadde fått tak i drakten til sitt idol.

Han fikk aldri spilt sammen med nederlenderen, men han fikk noen råd underveis i sitt halvår i Liverpool.

– Han ga meg små tips om fotballmentalitet. Jeg tror forsvarsspillere forstår hverandre bedre, og han kom med noen små tips om hvordan laget spiller og hva jeg måtte gjøre. Det hjelper meg i spillet mitt, sa han til Liverpoolfc.com i vår

Helt på tampen av overgangsvinduet endte Kabak likevel opp i Premier League. Han signerte en låneavtale for hele 2021/22-sesongen. Norwich skal ha betalt 3,5 millioner pund for låneavtalen, og må kjøpe tyrkeren for 11 millioner pund dersom enkelte kriterier blir møtt. Det er ikke kjent om det gjelder antall kamper, eller om Norwich holder plassen.

Kabak startet den første kampen etter overgangen på benken, men spilte 90 minutter da Norwich tapte 3-1 hjemme mot Watford i helgen. Han kan være aktuell for å møte gamle lagkamerater i ligacupen tirsdag kveld. Han har selv postet et bilde på sosiale medier som kan tyde på at han blir involvert.

Makkeren hans fra vårsesongen, Nat Phillips, kan også komme til å bli involvert i kampen.

Norwich City - Liverpool spilles kl. 20.45 i kveld, og vises på V Sport 1 og Viaplay.