Viktige City-spillere rekker trolig ikke toppkampen mot Liverpool

Manchester City har skadeproblemer bare halvannen uke før de kommer på besøk til Anfield.

23. sep 2021 kl 09.00Einar Kvande

Både Manchester City og Liverpool skal spille to kamper til før deres innbyrdes møte på Anfield søndag 3. oktober. Men allerede nå virker det klart at City må unnvære noen viktige spillere når Pep Guardiolas mannskap gjester Anfield til den viktige toppkampen i Premier League.

City-manageren roterte kraftig på laget til kampen mot Wycombe i Carabao Cup tirsdag kveld, for de regjerende mestrene skal ut i tøffe kamper mot Chelsea på Stamford Bridge og Paris Saint-Germain i Paris før de møter Liverpool, i det som blir de lyseblås tredje bortekamp på rad. I samme periode skal Jürgen Klopps mannskap spille borte mot Brentford lørdag kveld, før de deretter gjester Porto i Champions League kommende tirsdag.

Stopperduoen John Stones og Aymeric Laporte forventes begge å gå glipp av den viktige ligakampen mot Liverpool, ifølge Telegraph.

Stones har ikke spilt for City denne sesongen etter at han fikk en muskelskade under spill for landslaget, mens Laporte sliter med en lyskeskade. 

Har bare to skadefrie seniorstoppere

En tredje forsvarsspiller, venstreback Oleksandr Zinchenko, sliter også. Han har en muskelskade i baksiden av den ene leggen, noe som betyr at Joao Cancelo antagelig spiller på den plassen mot Liverpool.

Skadene til Stones og Laporte betyr at Ruben Dias og Nathan Ake er Citys eneste to skadefrie seniorstoppere halvannen uke før møtet på Anfield. 

Midtbanespillerne Rodri og Ilkay Gundogan var ikke med til Wycombe, men i City-leiren håper man at duoen skal bli spilleklare til kampen mot Chelsea på søndag.