Trekningen av ligacupens fjerde runde er klarLiverpool skal til Preston!

For 70. gang skal Liverpool møte Preston.

22. sep 2021 kl 23.10Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har fått noe kritikk for hvordan han har prestert i de hjemlige cupene med dette Liverpool-laget – men de har heller ikke fått det enkelt i trekningene. Før onsdagens trekning hadde de røde møtt Premier League-motstand i 13 av de 16 siste trekningene – og hele 10 av de 16 var på bortebane. I fjerde runde er det tolv Premier League-klubber, tre klubber fra Championship og én klubb fra League One.

Det er ikke tema denne gang, for denne gang ble det Championship-motstand. Liverpool møter Preston på bortebane.

Fjerde runde spilles 26. og 27. oktober, som for Liverpools del blir mellom bortekampen mot Manchester United og hjemmekampen mot Brighton i Premier League. Liverpool spiller på Old Trafford sent søndag kveld, og vil derfor høyst sannsynlig få onsdagskamp. Det virker også sannsynlig at kampen settes opp som TV-kamp av Sky Sports.

Championship-klubb

Preston ligger på 16. plass i Championship, og har tatt seg til fjerde runde etter å ha slått Mansfield og Morecambe på bortebane, samt Cheltenham 4-1 på hjemmebane.

Sepp van den Berg er på utlån der denne sesongen. Det var også den klubben de røde kjøpte Ben Davies fra i januarvinduet. De spiller sine hjemmekamper på Deepdale, som har en kapasitet på 23 404 tilskuere. Stadion ligger en kjøretur på 55 minutter unna Liverpool, så det blir ingen lang bortereise verken for spillere eller supportere.

De neste dagene vil vi trolig få klarhet i om van den Berg kan spille kampen. I 2018 måtte Chelsea gi tillatelse for at spillere de hadde på utlån skulle spille mot dem, og det vil sannsynligvis bli et tema også inn mot denne kampen.

Liverpool gikk til finalen i ligacupen i Klopps første sesong, og til semifinalen i 2016/17-sesongen. I 2017/18 og 2018/19 ble det exit i 3. runde – mens laget gikk til kvartfinalen i 2019/20, da de ble tvunget til å bruke et rent B-lag på grunn av VM for klubblag, fordi semifinalen i Qatar skulle spilles dagen etter. Forrige sesong røk de røde ut av fjerde runde, etter straffekonkurranse mot Arsenal.

DEEPDALE: De røde skal møte Preston på Deepdale, under en times kjøretur fra Liverpool.

DEEPDALE: De røde skal møte Preston på Deepdale, under en times kjøretur fra Liverpool.

Blir møte nummer 70

Fjerde runde av ligacupen er trukket, og Liverpool skal møte Preston på bortebane. Kampen spilles 26. eller 27. oktober – trolig onsdag 27. oktober.

Preston er en klubb de røde har møtt 69 ganger tidligere i offisielle kamper. Det har endt med 28 seire, 19 uavgjorte og 22 tap. Den første kampen var på Anfield allerede i 1894, da LFC vant 3-2 i FA-cupens andre runde. Det siste offisielle møtet var på Deepdale i 2009, da lagene møttes i FA-cupens tredje runde.

Det var en kamp Liverpool vant 2-0, etter scoringer av Albert Riera og Fernando Torres. Forrige offisielle kamp før det var så langt tilbake som i 1962.

I nyere tid har Liverpool spilt treningskamper på Deepdale i både 2013 (4-0) og 2014 (2-1) tidlig i pre-season.

Preston var klubben der Bill Shankly spilte nesten hele sin fotballkarriere. Han kom til Preston som 20-åring, og spilte nærmere 300 kamper for klubben frem til 1949. Spillerkarrieren hans ble avbrutt av andre verdenskrig. Tribunen bak det nordre målet på Deepdale har navnet «Bill Shankly Kop».

Skotten la opp som spiller i 1949, og ble manager for Carlisle United. Ti år senere fikk han jobben på Anfield, og revolusjonerte Liverpool FC.

Hele trekningen

Chelsea - Southampton

Arsenal - Leeds United

Stoke City - Brentford

West Ham - Manchester City

Leicester City - Brighton

Burnley - Tottenham

Queens Park Rangers - Sunderland

Preston - Liverpool