Dette er Tyler MortonDen største overraskelsen på Carrow Road var innhoppet til en 18-åring fra Wirral

Tyler Morton kom inn og hadde en meget imponerende debut mot Norwich.

De som følger med på hva som foregår på akademiet til Liverpool har for lengst merket seg Tyler Morton – men at han skulle få debuten sin på Carrow Road – og være så imponerende i en førstelagskamp allerede, kan de færreste ha spådd.

James Milner skulle egentlig ha startet kampen, men våknet opp med en forkjølelse. Da var det Naby Keita som kom inn, og han skadet seg da han sparket i bakken tidlig i førsteomgangen. Morton kom inn til pause.

Morton er født i Wirral, på andre siden av Mersey. Han spilte for klubben Greenleas FC i Wallasey som barn, den samme klubben der Jay Spearing startet sin karriere. Som sjuåring signerte han for Liverpool.

– Everton ville også ha meg, så jeg hadde et valg jeg måtte ta, men jeg er Liverpool-supporter, så egentlig var det ikke noe valg. Det var alltid Liverpool for meg, har han tidligere sagt til Liverpoolfc.com.

Det er først de siste årene vi har fått høre mer om ham. I 2019/20-sesongen spilte han U18-fotball, og var kjent som en målfarlig midtbanespiller. Forrige sesong tok han nye steg, med fem mål på elleve kamper for U18-laget, og fem scoringer på 13 kamper for U23-laget.

På U18-laget delte han ansvaret på dødballer med Dominic Corness, og har vist at han har en god dødballfot.

Morton har ikke vært på utlån så langt i sin karriere. Han fyller 19 år om litt over en måned – 31. oktober.

Var med til Østerrike

I sommer var han en av overraskelsene da førstelaget dro til Østerrike for sesongoppkjøringen. Han var én av de 34 navnene på listen.

Han fikk også spilletid i sesongoppkjøringen, og fikk én omgang mot Wacker Innsbruck.

– Dette er klubben jeg støttet som barn. Broren og faren min har gått på hver eneste kamp de kunne, hjemme og borte, da jeg var liten, og de går fortsatt. Det å ha dem i ryggen, og at de ser meg, gjør meg stolt over å spille for klubben vi alle elsker, sa han til Liverpoolfc.com den gang

Han gjorde det bra mot det østerrikske laget, og spilte sentralt på midtbanen. Han fikk også 33 minutter mot Mainz, 39 minutter mot Hertha Berlin og seks minutter mot Athletic Bilbao i pre-season, så sånn sett burde det kanskje ikke være så overraskende at han var involvert mot Norwich.

Det handlet mer om hvordan han så ut, i en sentral midtbaneposisjon.

Sidekommentator Lars Tjærnås twitret etter kampen at det var Morton som virkelig imponerte ham: «Sjelden jeg har blitt så imponert av en ung spiller i debuten som av Tylor Morton etter pause. Styrte spillet som om han hadde 200 seniorkamper i rød drakt», twitret Viasport-eksperten

Fikk ros av Klopp

Morton var en av spillerne Klopp ble spurt om etter 3-0-seieren mot Norwich.

– Tyler kom inn, og spilte den rollen veldig bra, som at det kom naturlig for ham, sa Klopp til LFCTV etter kampen.

– Enkle pasninger, men gode pasninger. Veldig mye selvtillit, og det liker jeg. Alle gjorde det bra, sa han.

Han fikk også spørsmål om Morton fra Sky Sports.

– Tyler ga oss muligheten til å samle oss igjen, fordi han gjorde det enkelt. Han spilte ballen inn i de riktige rommene, og forsvarte de riktige rommene, oppsummerte manageren.

Statistikken viser at han lykkes med 89 prosent av pasningene i de 45 minuttene han spilte etter at han kom inn for Naby Keita.

U19-KAPTEIN: Morton har vært kaptein for U19-laget i UEFA Youth League denne sesongen. Her mot AC Milan i forrige uke.

U19-KAPTEIN: Morton har vært kaptein for U19-laget i UEFA Youth League denne sesongen. Her mot AC Milan i forrige uke.

Ser opp til Thiago

Morton trener i blant med førstelaget, og der får han muligheten til å studere en av sine helter nøye. Et av de store forbildene er Thiago Alcantara, som ikke var involvert mot Norwich på grunn av en leggskade vi fortsatt ikke vet omfanget av.

– Det var en drøm for meg å trene sammen med Thiago. Jeg pleide å se Thiago på TV da han spilte i Bayern München, og han er bare en magiker. Det er den type spillere du ser opp til, og vil basere spillet ditt på, uttalte han til klubbens nettsider i januar. Da hadde han fortsatt til gode å trene med laget.

– Jeg ser også opp til Jordan, fordi lederegenskapene hans er strålende.

Morton signerte en ny langtidskontrakt med Liverpool i slutten av januar. Han har fått draktnummer 80 for førstelaget denne sesongen.

PRE-SEASON: Morton var involvert i sesongoppkjøringen for Liverpool. Her fra kampen mot Athletic Bilbao.

PRE-SEASON: Morton var involvert i sesongoppkjøringen for Liverpool. Her fra kampen mot Athletic Bilbao.