– Jeg ønsker å få tilbake den følelsen av å kunne feire noe

Alisson Becker snakker om unge supportere, og sulten på suksess denne sesongen.

22. sep 2021 kl 17.01Arild Skjæveland

Liverpools sisteskanse har vært en enorm suksess på Anfield etter overgangen sommeren 2018, og har etablert seg som en av verdens aller beste målvakter.

Denne sesongen har han startet glimrende, og på fem ligakamper har han kun ett baklengsmål. Det kom da Kai Havertz headet en corner i mål i tredje serierunde.

I et intervju med Soccerbible snakker Liverpools nummer én om hvor stas han synes det er når han ser barn gå rundt i keeperdrakt i gatene. 

– Det er en så spesiell følelse. Når du ser barna, og at de er så spente for dagen. Noen ganger kan du se barn på gaten som bruker keeperdrakt – og det er ikke så vanlig i fotball – men det er utrolig. Vanligvis vil de ha Bobby, Mo, Sadio eller Virgil sin drakt, så jeg setter veldig stor pris på det når barn bruker keeperdrakt, sier Alisson.

– Ikke bare på grunn av meg, men fordi det er noe annerledes. Det er ti andre spillere på banen som de kunne valgt å være, men så valgte de den ene for målvakten. Barn er veldig ærlige når det kommer til meninger, og når de tenker på den måten sender det en god beskjed om at jeg har en påvirkning også utenfor banen.

Dette er bare den andre gangen i klubbens historie at de kun har sluppet inn ett mål på sesongens fem første ligakamper. Det skjedde også i 1977/78-sesongen.

Kjenner igjen supportere på The Kop

28-åringen forteller at han har noen ansikter han kjenner igjen når han snur seg mot The Kop.

– Frasen «You’ll never walk alone» er så sterk. Når vi scorer, og du ser et bilde av at jeg feirer for meg selv, ser jeg alle supporterne feire sammen med meg også. Det er en så god følelse. Lyden er noe som virkelig beveger deg. Det gir deg mer kraft, energi og fokus. Der jeg står på banen, kan jeg føle den intensiteten. Dersom vi kan regne med den unike støtten fra supporterne, vet jeg at vi har en ekstra spiller sammen med oss på banen.

– I går så jeg et bilde av alle supporterne på The Kop, og jeg så en liten gutt på bildet. Det er morsomt, for jeg kjenner stemmen hans. Jeg kan alltid høre ham når jeg er på banen, og jeg hører hva han sier. Dersom jeg var i sentrum av byen, og hørte ham rope navnet mitt, ville jeg kjent ham igjen. Det er fint, for når jeg ser tilbake smiler han alltid og sier hallo.

– Det kjennes som at det er en familie. Vi ønsker å gjøre det bra sammen. Den gutten er alltid sammen med faren sin også, så det er fint å se det forholdet. Det er en flott stemning rundt klubben, og tilknytningen mellom far og sønn er er noe fint. Da jeg vokste opp, støttet jeg et lag jeg ikke kjente til, men som min far støttet. Fotballen er unik sånn sett.

Ønsker en ny fest

Vi husker alle hvordan Alisson feiret Champions League-triumfen på bussen gjennom Liverpool sentrum. Det var noe vi ikke fikk oppleve da klubben vant sitt første ligamesterskap på 30 år i fjor sommer.

– Når du har opplevd det, så ønsker du bare mer. Det er som god mat. Dersom du har smakt noe som du elsker, så ønsker du å smake det igjen. For meg handler det om å få den følelsen av å feire igjen. Jeg ønsker å oppleve det igjen, sier han.

Forhåpentligvis kan vi kunne se Alisson i det slaget igjen når vi kommer til mai neste år!