Banens bestemann kritisk til egen innsats

Liverpools sisteskanse mener han kunne ha gjort det enda bedre mot Crystal Palace, selv om han holdt buret rent i nok en kamp.

20. sep 2021 kl 10.48Einar Kvande

Alisson Becker ble kåret til Liverpools bestemann både av Liverpool.no sin børssetter, Jens Bessesen, og av nettsidens lesere. Becker fikk karakteren 9 av Liverpool.no og 8.98 på Folkebørsen.

Brasilianeren måtte i aksjon allerede etter to minutter. Det var godt gjort å få ballen unna i den situasjonen. Han var til stadighet våkent på plass og fanget de lange fremspillene til Crystal Palace. Han gjorde også en utrolig viktig redning da Edouard fikk stå helt alene på stillingen 1-0, og nok en gang på 2-0. 

Keeperen er imidlertid kritisk til egen innsats i kampen, og sier til Liverpoolfc.com at han kan prestere enda bedre.

– Jeg kan bli bedre til å komme ut og kanskje ta ballen høyere. Jeg misset litt på timingen da Zaha fikk ballen bak meg, og jeg var heldig som klarte å snu, komme meg tilbake og redde. Det er viktig å være fokusert i starten av kampen, for dersom du slipper inn mål kan det forandre kampbildet fullstendig, sier keeperen.

– Vi vet det er vanskelig å skape rom mot Crystal Palace. De er et lag som jobber hardt, og de gjør det bra denne sesongen.

Bare ett baklengsmål på de fem første kampene

Liverpool har bare sluppet inn ett mål på sine fem første kamper, og Alisson er meget godt fornøyd med å vinne 3-0 over Palace.

– Resultatet var strålende. Men det var en veldig tøff kamp. Vi leverte en god prestasjon, spilte stabilt, og forsvarte oss bra. Vi ga ikke vår motstander klare sjanser. Vi hadde alltid en spiller tilbake for å takle, noe som gjorde det enklere for meg.

– Noen ganger fungerer alt som det skal, og noen ganger sliter du litt. Mot Palace skjedde alt til riktig tid, fordi vi jobbet hardt for det. Vi jaktet en scoring, vi jaktet å avgjøre kampen, og vi jobbet hardt defensivt for å holde buret rent. Det er vårt mål, og det vet alle.

Denne gangen hadde Alisson store sterke karer som Virgil van Dijk og debutanten Ibrahima Konate foran seg i midtforsvaret. Nederlenderen spilte sin Premier League-kamp nummer 100 for Liverpool, mens franskmannen altså spilte sin første. 

– Begge er strålende spillere. Virgil er en rutinert spiller, mens Ibou er en ung gutt som er helt i startfasen av sin karriere. Han er også en stor kar, med masse energi. Han jobber hardt hver dag, det har vi sett på trening. Han var klar for sin første kamp, og jeg er glad for at han er en som kan hjelpe oss denne sesongen.

Liverpool topper ligaen sammen med Chelsea etter fem kamper. Begge lag har 12-1 i målforskjell og 13 poeng, etter å ha spilt uavgjort en gang og vunnet de fire øvrige.

– Vi har fått en veldig godt start på sesongen, og kan ikke stoppe nå. Det er lenge til Premier League-sesongen er over, og den vanskeligste perioden for oss har tradisjonelt vært vinteren. Vi må fortsette å jobbe hardt, med den samme mentaliteten, og stå på videre, avslutter Alisson.