Balotelli sa han ville gå fra Tyrkia til Italia dersom han ble tatt ut i landslagstroppen. Nå har han fått telefonen

Mario Balotelli er inne i en meget god sesong.

31 år gamle Mario Balotelli er en av de største floppene vi har hatt i Liverpool FC i nyere tid. Spissen hadde allerede et frynsete rykte da han kom til klubben sommeren 2014, etter at Luis Suarez hadde blitt solgt til Barcelona.

Han kostet riktig nok «bare» 16 millioner pund, men det var tidlig klart at det ikke var så mye igjen av supertalentet fra hans yngre dager – det så i alle fall ut til å mangle mye på motivasjon.

Han spilte totalt 28 kamper for de røde, og scoret fire mål. I Premier League ble det 16 kamper og én scoring, før han ble lånt ut til AC Milan, og gitt bort til Nice i 2016, i det som var Jürgen Klopps første sommer som Liverpool-manager.

Balotelli hadde suksess i Nice, der han fant tilbake til sin gamle form, med 43 scoringer på 76 kamper. Det ble også der en stygg exit, med måten han forlot klubben på og dro videre til Marseille.

Gjør det bra i Tyrkia

Han forlot Marseille etter en halv sesong, for å til sin hjemklubb Brescia på fri overgang. Der scoret han fem mål på 19 kamper da laget rykket ned. Han stilte ikke på trening i juni og juli i fjor sommer.

I november i fjor dukket det opp bilder av at han trente med klubben Franciacorta i Serie D. Måneden etter signerte han en kontrakt på sju måneder med Monza i Serie B – en klubb som er eid av Silvio Berlusconi som han kjente godt fra AC Milan. Han scoret seks mål på 14 kamper for klubben.

Han spiller nå for den tyrkiske Süper Lig-klubben Adana Demispor – og der har han gjort det bra. På 21 kamper står han med ni scoringer og fem målgivende, for en nyopprykket klubb som er nummer fire på tabellen på det øverste nivået i Tyrkia.

Tilbake for Italia

Og det stopper ikke der… De gode prestasjonene i Tyrkia har blitt lagt merke til i hjemlandet, der hans tidligere manager fra Inter og Manchester City nå er landslagstrener.

Roberto Mancini ledet Italia til EM-tittel i fjor sommer, da de slo England i finalen.

I november ble Balotelli spurt om landslaget.

– Jeg føler meg bra og er klar for å komme tilbake for landslaget. Det ville vært en drøm for meg. Dersom jeg vet at jeg blir kalt opp på landslaget i mars, vil jeg gå hele veien fra Tyrkia, sa han til OCW Sport i november.

Han trenger neppe spasere – men han er nå tilbake. Det bekreftet det italienske fotballforbundet da de offentliggjorde troppen på mandag.

Balotelli har 14 mål på 36 landskamper for Italia. Han debuterte i august 2010. Nå er han 31 år gammel, og tilbake i troppen for første gang siden sommeren 2018.