Treningsøvelsene Klopp bruker for å minne spillerne om et av sine viktigste prinsipp

Vi kommer ikke til å se Liverpool-manageren legge forsvarslinja lavere – selv om Crystal Palace kom gjennom flere ganger på søndag.

En ny uke, og en ny opphetet diskusjon om fordelen ved Liverpools høye forsvarslinje. Det var et problem som hadde en tendens til å ikke dukke opp og bli snakket om da de røde feide alle til side på sin vei til å vinne store troféer.

Tilnærmingen deres er kanskje ikke like overbevisende nå om dagen, og det var tydelig selv om de vant mot Crystal Palace i går.

Derfor er det uunngåelig at det vil bli stilt spørsmål rundt de vanskeligere øyeblikkene i kampen, som vertenes mål.

Det så ikke bra ut da gjestenes bakre firer var så usammenhengende da Jeffrey Schlupp sendte ballen inn i bakrommet for Jean-Philippe Mateta, som satte opp Odsonne Edouard.

Det var heller ingen isolert hendelse, og Palace utnyttet rommet bak ganske ofte i de 90 minuttene. Det gjorde at Jamie Carragher kritiserte Virgil van Dijk og Joel Matip i Sky Sports sin dekning, og på sosiale medier ble analysen fulgt opp.

Vil ikke endres på

Men det er veldig usannsynlig at Jürgen Klopp vil være like fordømmende av sine forsvarsspillere når kampen skal analyseres på Kirkby i dag. I stedet vil tyskeren uten tvil peke på det manglende presset på ballfører på midtbanen som den viktigste feilen som ledet til de sjansene.

Enhver Premier League-spiller er kapabel til å vekte en pasning i bakrom dersom han får tid og rom, og det skjedde altfor ofte på Selhurst Park.

Dersom van Dijk og Matip skal ha noen sjanse, må de ha langt bedre beskyttelse fra spillerne som patruljerer rommet foran dem. Og selv om de spillerne kommer til kort til tider, er det ikke riktig å si at Klopp bare må sette linjen sin lavere for å tilpasse seg.

Den foreslåtte løsningen er ikke så enkel som mange tror, siden den i hovedsak vil be manageren om å undergrave hele hans taktiske tilnærming til kampene. Det er så enkelt som dette: dersom spillet ikke komprimeres på grunn av at laget står høyt, vil ikke Liverpools press-spill lenger være mulig.

Klopp vet dette. Dersom avstandene spillerne hans må dekke for å sette press på spilleren som har ballen er for stor, så er det for enkelt å finne pasningen ut av presset. Så selv om ballen ville kommet inn bak forsvaret sjeldnere, ville motstanderlaget heller fått store rom på midtbanen som de kan utnytte.

TRAVEL DAG: Virgil van Dijk og Joel Matip måtte ha mange returløp på Selhurst Park.

TRAVEL DAG: Virgil van Dijk og Joel Matip måtte ha mange returløp på Selhurst Park.

Drilles på trening

Det er grunnen til at Klopp er så opptatt av å forsterke dette grunnleggende prinsippet i sin tilnærming på trening med jevne mellomrom. En måte Liverpool-sjefen minner spillerne på dette, er med å holde småkamper der scoringer er ulovlig dersom ikke alle målscorerens lagkamerater er inne på den samme banehalvdelen.

Dette er noe som oppmuntrer til å holde laget kompakt, og gjør at det blir som en reflekshandling når laget flyttes lenger opp i banen. Den eneste ulempen er at denne spesifikke øvelsen ikke tar høyde for den type feil på midtbanen som preget Liverpools prestasjon i hovedstaden.

Det er selvfølgelig bare rett å nevne at det var få tegn til slike problemer i en førsteomgang der dominansen uten tvil gjorde at laget fortjente mer enn en tomålsledelse – og at det var en anstrengelse med en vanskelig uke, for en tropp som manglet tre nøkkelspillere på grunn av Afrikamesterskapet – og de spilte utvilsomt en rolle i den andre omgangen.

Heldigvis gir vinterpausen i Premier League en mulighet for både at disse problemene kan løses, og det gir Klopp en mulighet til å midtbanespillerne sine en påminnelse om ansvaret de har. Om ikke annet, vil han være desperat for å forsikre seg om prestasjonene etter vinterpausen ikke gir flere grunner til å sette spørsmålstegn ved den høye forsvarslinjen igjen.