– De som ikke har troen kan holde seg hjemme

Virgil van Dijk er glad for at det er mye igjen å spille for denne sesongen.

Liverpool kjemper fremdeles på fire fronter. Det er sjelden kost når vi nærmer oss februar. Nå er finalebilletten i ligacupen booket, mens det lukter et nytt avansement i FA-cupen når Cardiff kommer på besøk om to uker. I Champions League begynner snart sluttspillet, og i Premier League er de røde akkurat på skuddhold bak serieleder Manchester City. 

Virgil van Dijk sier i et intervju med liverpoolfc.com at det ikke er noen grunn til å tro at denne sesongen ikke kan føre til mye suksess og glede. 

– De som ikke har troen kan holde seg hjemme, etter min mening. Det er fremdeles så mange poeng å kjempe om, så mange kamper å spille, og vi er involvert i alle turneringene. Alt kan skje. Vi gir alt vi har. Så vil det komme vanskelige øyeblikk, og da trenger vi all støtte vi kan få, sier midtstopperen.

Føler alltid på ansvaret

30-åringen har spilt seg i bedre og bedre form denne sesongen etter at han kom tilbake fra langtidsskade i sommer, men han har også fått anledninger til å hvile. Spesielt i ligacupen og Champions League. Med Ibrahima Konatés inntreden, Joel Matip og Joe Gomez tilbake fra skade og Nat Phillips sin imponerende utvikling, er det tøff konkurranse om plassen i laget. 

– Det er fint å ha konkurranse, og det er bra for alle at vi har det. Da vil alle sørge for å være hundre prosent klare til kamp. Det finnes selvsagt ting vi kan gjøre bedre, men vi gir alt vi har og det er det viktigste. Det er mye kvalitet her, sier han.

Er det noe som har uteblitt det siste halvåret, er det scoringene. Van Dijk står kun med én scoring i alle turneringer. Den kom i 4-0-seieren over Southampton. På spørsmål om han og de andre midtstopperne kjenner på et ekstra ansvar for å score mål når viktige angrepsspillere er i Afrikamesterskapet, svarer han at det ansvaret alltid er der.

– Alle må bidra for å ta tre poeng. For min og de andre midtstopperne sin del er en viktig oppgave å prøve å score mål på dødballer. Men vi har også ansvar for å unngå baklengsmål. Sånn er det hver gang vi er på banen, sier van Dijk.

Tøff kamp

Nå ser han frem til søndagens møte med Crystal Palace på Selhurst Park. 

– Det er alltid et vanskelig sted å komme. De har fansen bak seg på en intim og intens stadion, og jeg forventer at det blir tøft også på søndag. Vi ønsker å skape momentum og holde det gående og forhåpentligvis ta et nytt steg i riktig retning, sier van Dijk.

Han får også spørsmål om sin stoppermakker Joel Matip, som denne sesongen har blitt kjent for sine mange dribleraid på motstanders banehalvdel. Van Dijk håper det snart resulterer i scoring. 

– I så fall ville nok jeg blitt enda gladere enn han! Jeg har sagt mange ganger at han må prøve. Driblingene er utrolige, og han er modig nok til å gå på disse raidene. Jeg har sagt at hvis han har like stor tro på seg selv som jeg har på ham så kommer det til å bli veldig bra, sier van Dijk, som mener at de to stopperne utfyller hverandre godt. 

– Han har kvaliteter jeg ikke har, og jeg har noen kvaliteter han ikke har, sier van Dijk.