Deja vu for Shrewsbury?

Historien kan gjenta seg på Anfield.

Shrewsbury kan komme til å møte et Liverpool uten stjernenavn når de gjester Anfield kommende søndag. Det blir i så fall ikke første gang det skjer.

For to år siden var Liverpool-manager Jürgen Klopp en svært upopulær herremann i Shrewsbury-kretser. Da Liverpool spilte 2-2 borte mot Shrewsbury i FA-cupens fjerde runde forventet League One-klubben å møte det samme laget også i omkampen.

Det skjedde imidlertid ikke. Klopp valgte isteden å stille med et rent juniorlag, da omkampen ble satt opp i Liverpools vinterferie. En vinterferie som Premier League innførte i 2020, etter flere år hvor managerne hadde bedt om det. 

– I april 2019 fikk vi et brev fra Premier League, hvor de ba oss respektere vinterferien, og ikke organisere treningskamper eller offisielle kamper i den perioden. Jeg sa til spillerne allerede for to uker siden at de ville få vinterferie, så det betyr at de ikke vil være der. Det vil være juniorene som spiller kampen. Jeg vet det ikke blir populært, men Premier League ba oss respektere vinterferien, og det kommer vi til å gjøre, sa Klopp den gangen. 

Neil Critchley ledet Liverpool-juniorene til avansement, da et særdeles ungt mannskap med Curtis Jones som kaptein, vant 1-0 og tok Liverpool til femte runde i cupen.

Nå er Liverpool tvunget til det

På søndag møter altså Liverpool League One-klubben igjen, på samme arena, denne gang i tredje runde. Og nok en gang vil Salop møte et Liverpool uten flesteparten av sine stjerner. Det faktum at Liverpools FA Youth Cup-kamp mot Burnley fredag er blitt utsatt tyder på at Liverpool nok en gang må ty til juniorene. Men denne gangen er det ikke en avgjørelse som Klopp har tatt. Liverpool er rett og slett tvunget til det.

David Maddock i Mirror hevdet i går at Liverpool har færre enn ti førstelagsspillere tilgjengelig etter det siste smitteutbruddet i klubben. 

Både manager Jürgen Klopp og assistentmanager Pep Lijnders har testet positivt, og sitter i isolasjon. Det gjør også Alisson Becker, Joel Matip og Roberto Firmino.

Sadio Mané, Naby Keita og Mohamed Salah er i Kamerun for å spille Afrikamesterskapet.

I tillegg er spillere som Nathaniel Phillips, Thiago Alcantara, Takumi Minamino, Divock Origi og Harvey Elliott skadet.

Dermed var 11 spillere utilgjengelige allerede før det siste smitteutbruddet, der flere førstelagsspillere skal ha testet positivt på Covid-19 både mandag, tirsdag og onsdag denne uken. Så langt har det ikke kommet konkrete opplysninger om hvor mange spillere det dreier seg om, eller hvem de er. 

Dette betyr at Shrewsbury nok en gang kan møte et Liverpool-lag uten kjente navn i startoppstillingen, når de gjester Anfield på søndag.

Liverpool stengte AXA Training Centre tirsdag, og fikk torsdagens semifinale i ligacupen mot Arsenal utsatt som en følge av koronautbruddet.