David Lynch:Optimistiske for at det blir kamp søndag – dersom det ikke kommer flere smittetilfeller

Torsdagens semifinale i ligacupen er blitt utsatt – men det er ikke nødvendigvis slik at søndagens FA-cupkamp blir det, skriver David Lynch.

Arsenals supportere likte det kanskje ikke, men det var lite som kunne gjøres med at Liverpool ikke kunne stille lag til ligacupens semifinale på torsdag. Gunners-supporterne virker å tro at utsettelsen er en del av en stor konspirasjon fra de røde, slik at de kan stille med et så sterkt lag som mulig…

Sannheten er at alt ble gjort for at de kunne spille i den oppsatte kampen på Emirates Stadium, med en svekket tropp.

Selv etter å ha blitt tvunget til å avlyse mandagens treningsøkt, satte Liverpool sammen planer i tilfelle kampen ikke ble utsatt. De håpet at de kunne utsette avreise til torsdag morgen, heller enn den planlagte avreisen onsdag kveld, for å gi dem bedre oversikt over det pågående utbruddet i Kirkby.

Da det var kommet til det punktet, sier kilder nær troppen at muligheten for at kampen ble spilt var «50/50» – en vurdering der en ble innrømmet at de var sjanseløse dersom det ble flere positive tilfeller.

Selvsagt, viste det seg å bli slik, med assistentmanager Pep Lijnders som raskt ble satt i isolasjon, etterfulgt av flere i støtteapparatet og flere førstelagsspillere.

Håper det kan bli kamp på søndag

At denne økningen av saker kom på et tidspunkt der Liverpools stall allerede var utsatt på grunn av skader og spillere som hadde reist til Afrikamesterskapet, gjorde at EFL hadde lite annet valg enn å utsette kampen.

De følte likevel at de måtte frata Jürgen Klopps lag hjemmefordelen i siste kamp, som del av forhandlingene over endringen. Dessverre betyr ikke en enighet på denne fronten at det er slutten på alle de rødes problemer, med helgens kamp mot Shrewsbury i FA-cupen som den største bekymringen.

Til tross for dagens nyheter, er folk høyt oppe i klubben optimistiske om muligheten til at Klopp kan sette sammen et lag til søndag.

Det handler ikke om en skadekrise som er i ferd med å lette, med Takumi Minamino, Nat Phillips, Divock Origi og Harvey Elliott alle forventer å være utilgjengelig.

SNART TILBAKE: Til søndagens kamp kan brasilianerne Roberto Firmino og Alisson Becker være tilgjengelig igjen.

SNART TILBAKE: Til søndagens kamp kan brasilianerne Roberto Firmino og Alisson Becker være tilgjengelig igjen.

Det handler heller om at Roberto Firmino, Alisson Becker og Joel Matip sammen med manageren vil være ute av isolasjon på det tidspunktet, dersom de kan vise til negative tester slik reglene er i Storbritannia.

Antall tilgjengelige spillere kan øke ytterligere, med at flere juniorspillere som har vært ute med Covid vil være tilbake, etter et utbrudd på akademiet som har fått mindre publisitet, men som resulterte i at fredagens FA Youth Cup-oppgjør med Burnley ble utsatt.

Får spillere tilbake fra lån

Leighton Clarkson vil også være tilgjengelig etter at utlånet hans til Blackburn ble avsluttet tidlig, og det er alle sjanser for at det samme vil skje med Rhys Williams, siden han har slitt med å få spilletid for Swansea.

Begge spillere vil være utilgjengelig i ligacupen, etter å ha spilt for klubbene der de er på utlån i den turneringen, men de vil kunne spille i FA-cupen.

Men Klopp vil ikke få anledning til å velge utlånsspillerne som har returnert dersom treningsfasilitetene i Kirkby ikke åpner snart, og de neste 48 timene vil bli avgjørende for den avgjørelsen.

Det er håp om at dersom en kan unngå flere nye smittetilfeller, kan et lag settes sammen for å få i gang igjen Liverpools sesong igjen mot Shrewsbury – men slik det er nå, må støtteapparat og spillere vente nervøst på resultatene etter nye tester, med faren for flere problemer med terminlisten.