Coutinho er på vei tilbake til Premier League – kan bli gjenforent med Gerrard

Fem Premier League-klubber skal ha vist interesse for brasilianeren.

Det er snart fire år siden Liverpool solgte Philippe Coutinho til Barcelona for 142 millioner pund. Det har på ingen måte vært noen vellykket overgang for brasilianeren, som har scoret 25 mål på 106 kamper for Barcelona.

Han har vært plaget med skader, og har også vært lånt ut til Bayern München siden overgangen fra Liverpool. Kontrakten hans på Camp Nou varer til sommeren 2023, og det jobbes nå med å finne en ny klubb for spilleren som sist spilte en landskamp for Brasil så langt tilbake som i oktober 2020.

Sam Marsdel og Moises Llorens i ESPN er vanligvis gode kilder når det kommer til Barcelona, og de rapporterer at Coutinhos agent Kia Joorabchian nå jobber med å finne en ny klubb for Coutinho. Han ønsker å få førstelagsfotball i håp om å spille seg inn igjen i Brasil-troppen før VM i Qatar i november. 

Fem interesserte klubber

Aston Villa er den klubben som blir nevnt mest, og andre kilder skal ha det til at det bare er et spørsmål om tid før han er klar for Steven Gerrards klubb.

Everton skal ha vært i samtaler med spillerens agent. Coutinho bodde fem år på Merseyside da han spilte for Liverpool, og det var Rafa Benítez som i sin tid solgte 29-åringen til de røde fra Inter. De tre andre klubbene som skal ha vist interesse blir ikke navngitt.

Også Dominic King i Daily Mail har tidligere skrevet om interessen fra Everton. 31. desember rapporterte han at Everton har blitt tilbudt spilleren, men at Benítez foreløpig ikke er overbevist.

Sami Mokbel i Daily Mail rapporterer i ettermiddag at Aston Villa er i forhandlinger om å signere Coutinho nå. 

GJENFORENES? Steven Gerrard og Philippe Coutinho kan bli gjenforent på Villa Park.

GJENFORENES? Steven Gerrard og Philippe Coutinho kan bli gjenforent på Villa Park.

Journalisten Helen Condis Edo i Cope skriver at Villa jobber med en låneavtale ut sesongen, og at en avtale kan være nær. Det samme skriver transferguru Fabrizio Romano.

Gjenforenes med Gerrard?

Aston Villa-manager Steven Gerrard vil nok være begeistret for en slik overgang. Dette skrev han i sin bok «My Story» som ble utgitt i 2016:

«Før han forlot Melwood for godt den dagen, snakket Luis (Suarez) med meg om Philippe Coutinho. «Sørg for at du tar vare på ham. Han er en god gutt», sa Luis om Philippe. Det sa meg noe om hvor høyt Suarez verdsatte Coutinho som spiller. Jeg visste at de sto hverandre nære, fordi alle søramerikanerne og spanjolene elsket Luis – men det traff meg da Luis trakk frem Philippe som vårt mest spesielle unge talent. Det var det samme synet som jeg hadde».

«Philippe er utrolig begavet, og jeg forventer at han vil bli Liverpools ledende spiller. Mange Liverpool-supportere ser allerede på ham som vår fremste mann. Han har akkurat signert en ny kontrakt, og han og konen hans virker til å ha slått seg til ro her – men jeg vet også at de spanske gigantene, Barcelona og Real Madrid, vil se mot Philippe om noen sesonger, akkurat slik de gjorde med Luis».

«Da vil det bli vanskelig for Liverpool, fordi fristelsen om å gå til en av de to klubbene er så stor for enhver søramerikansk eller spansk spiller. Frem til det skjer, må Liverpool virkelig sette pris på Philippe. Jeg hadde allerede et øye til ham, men helt siden Luis snakket til meg om ham på sin siste dag i Liverpool, har jeg brydd meg enda mer», skrev han i boken sin.