– Det røde kortet endret alt

Jürgen Klopp mener spillerne ble stresset av å spille mot ti mann.

Jürgen Klopp sier at det var ulike grunner til at laget hans ikke fikk det til da det ble 0-0 mot Arsenal i den første ligacupsemifinalen torsdag kveld. Liverpool spilte en time med en mann mer på banen, men klarte ikke utnytte det. 

I intervjuet med Viaplays Jan Åge Fjørtoft sier Klopp at det røde kortet kan ha hatt en negativt innvirkning på hans spillere. 

– Vi startet akkurat som vi ønsket da vi var livlige og direkte, og spillerne gjorde det vi ville se. Men det røde kortet endret alt. Da føler spillerne plutselig et press, og Arsenal endret formasjon. Etter at de la om til fem bak skapte vi ingenting, sier Klopp.

Tar lærdom

Han sier at de prøvde å endre på ting i andre omgang, blant annet ved å sette inn Curtis Jones for James Milner etter en time. 

– Vi klarte ikke å bryte ned muren i kveld. Vi satte inn Curtis for å få inn en dribler som kan utfordre på kanten, og vi kom til noen gode øyeblikk, sier han. 

– Men totalt sett er det ikke slik vi ønsker å spille fotball, sier Klopp.

Manageren legger til at de vil ta lærdom av denne kampen inn mot et møte med et nytt lavtliggende lag, Brentford, på søndag. 

– Vi må spille med mer overbevisning. Dette var første kamp i denne situasjonen, og vi vil lære av det, sa Klopp og henviste til at de viktige angrepsspillerne Mohamed Salah og Sadio Mané er borte for å spille Afrikamesterskapet.