Kampkommentar Liverpool-ArsenalForutsigbare Liverpool misbrukte muligheten i den første kampen

Liverpool ble forært muligheten til å avgjøre semifinalen allerede i den første kampen, men tok den ikke. Det kan hjemsøke dem om en uke.

Det har aldri manglet på underholdning når Liverpool har møtt Arsenal under Jürgen Klopps ledelse. Under tyskeren har det blitt scoret utrolige 65 mål på 15 kamper mot «The Gunners», godt over fire mål i snitt per kamp. 

Mikel Arteta har bygget et ungt, spennende og slagkraftig mannskap, som har gitt de rødkledde trøbbel flere ganger. 

Det var lenge jevnt da de to lagene møttes sist i ligaen, før deres spanske manager vekket villdyret Anfield og Klopps menn nedsablet Arsenal med fire mål. 

På fra start

Torsdag kveld behøvdes det ikke en overmodig manager for å tenne Anfield - det var allerede gjort før start. Motstander-supporteres uforståelige teorier om at Liverpool ønsket at kampen skulle bli utsatt har bare blitt møtt med et enda sterkere ønske om å vinne ligacupen. 

Supportere, Klopp og hans spillere trives best når verden ser ut til å være i mot dem, og presset på å levere er som størst. 

Det var tydelig at det var to heltente lag fra start på Anfield, og det smalt godt i duellene det første kvarteret. Henderson var nære å bokstavelig talt presse inn et ledermål mot en i overkant rolig Aaron Ramsdale. Trykkokeren Anfield var satt i gang. 

Selv om Liverpool tydelig var laget som trivdes best og kom til de største mulighetene, ble savnet av Sadio Mane og Mo Salah synliggjort. Ingen av de tre i fronttrioen har den samme bakromstrusselen som de to, samtidig som akkurat den trusselen gjør rommet foran stopperne større. 

PAKKET INN: Liverpools angripere fikk vanskelige arbeidsforhold.

PAKKET INN: Liverpools angripere fikk vanskelige arbeidsforhold.

Tidlig dusj

Ironisk nok var det akkurat i bakrommet at Diogo Jota sørget for en stor fordel til Liverpool etter 25 minutter, da han ble felt på brutalt vis av Granit Xhaka idet han skulle ta med seg en langpasning fra Andy Robertson alene mot keeper. 

Som nevnt tidligere er dette Arsenal-laget ungt og spennende, og kan slå godt fra seg i perioder mot selv Manchester City og Liverpool, men mangelen på ledertyper som tar ansvar koster dyrt. 

Spillere som James Milner og Jordan Henderson spiller sjelden til toppkarakter på børsen, men det er slike ledertyper som har drevet dette Liverpool-laget fremover. Der hadde Klopp - faktisk - et mye heldigere utgangspunkt enn torsdagens motpart.

RUTINE: Xhaka, Arsenals tidligere kaptein, klønet det til etter 25 minutter.

RUTINE: Xhaka, Arsenals tidligere kaptein, klønet det til etter 25 minutter.

Forutsigbare Liverpool

Å spille med en mann mer i over en time burde et så godt fotballag som Liverpool utnyttet til å avgjøre semifinalen. 

Klopps menn trives dog dårlig med endrede spilleregler og forutsetninger når de jakter ledermål, som mot Chelsea tidligere i sesongen da de rødkledde ikke greide utnytte en omgangs overtall. 

At Joel Matip er et uforutsigbart verktøy som kan brukes for å skape ubalanse i mostanderens forsvar er svært verdifullt, men stopperen skal ikke være den største kreative kraften i dette laget. Savnet av en boksåpner som Thiago ble ikke mindre av kveldens forestilling. 

Hvorfor ble ikke Kaide Gordon, som viste for bare fire dager siden at han kan skape trøbbel for dyptliggende forsvar, introdusert?

Misbrukte muligheten

Liverpool fikk muligheten til å avgjøre denne semifinalen allerede i løpet av de første to omgangene, men tok den ikke med noen av hendene. 

Uavgjort i første kamp er selvfølgelig ikke noen krise, men måten det skjer på gir grunn til bekymring - både for den andre semifinalen og muligheten for trofeer resten av sesongen. 

Den som skapte mest problemer for Arsenals målvakt var Ramsdale selv, og det sier mye om Liverpools mangler mot etablert forsvar. 

Nå er oppgaven enkel foran den siste semifinalen; det handler om å vinne den kampen.