To ganger har han vært med på å slå Liverpool, men aldri på Anfield

Manager Steve Cotterill bruker ikke en kalori på Shrewsburys FA-cuptap på Anfield for to år siden.

For to år siden ble Shrewsbury ledet av Sam Ricketts, da de ble trukket mot Liverpool i fjerde runde i FA-cupen. Salop klarte sensasjonelt 2-2 mot Jürgen Klopps menn på Montgomery Waters Meadow, men i omkampen på Anfield måtte de strekke våpen mot Liverpools juniorlag.

I omkampen stilte Liverpool med U18 og U23-spillere, fordi førstelaget og Jürgen Klopp hadde tatt vinterferie. 

Et selvmål av Ro-Shaun Williams avgjorde kampen til Liverpools fordel. 

Nåværende Shrewsbury-manager Steve Cotterill insisterer på at minnene fra den kampen ikke har noen relevans for søndagens kamp mellom de to klubbene i 3. runde. 

– De minnene, jeg har ingen uansett, så jeg tar ikke med meg noe til denne kampen. Ingen av klubbene vil stille med det samme laget som den gangen, slår Cotterill fast til Shropshire Star.

– Vi må bare forberede oss til kampen som vanlig. Vi har stor respekt for Liverpool FC. De har noen strålende spillere. De har flere spillere som har gått gradene i klubben, som har gjort det bra, og de har andre erfarne spillere. Vi har full respekt for Liverpool uansett hvilket lag de stiller med.

– Det faktum at Shrewsbury reiste til Anfield, og ikke spilte opp mot sitt beste ut fra hva som sies, er irrelevant for meg.

– Dette er et helt annet lag, en annen manager og et annet scenario. Den gangen hadde man ikke koronaproblemet å tenke på, og det hadde ikke Liverpool heller. Dette er to helt separate kamper. Ingen kamper er like.

Faktum er at Shrewsbury bare har fire spillere igjen fra den troppen som spilte på Anfield for to år siden. Av disse fire er Shaun Whalley skadet og uaktuell til søndagens kamp. De andre tre er toppscorer Daniel Udoh, som det heller ikke er sikkert rekker kampen på grunn av hamstringproblemer, samt Ethan Ebanks-Landell og Aaron Pierre.

– La oss vente og se hva som skjer på søndag, og hvordan den kampen blir, sier Cotterill.

Har aldri spilt eller ledet et lag på Anfield tidligere

57-åringen har vært manager i nesten 27 år, men dette blir hans første kamp på Anfield både som manager og spiller.

– Dette blir en av disse begivenhetene som våre spillere aldri vil glemme. Vi har kommet oss videre fra et par veldig vanskelige cupkamper i de to første rundene, og har fortjent retten til å spille mot en av verdens største klubber. Liverpool er rett og slett en strålende fotballklubb. 

Selv om han ikke har spilt på Anfield, så har Cotterill spilt mot Liverpool. Han scoret for Wimbledon i en 2-0 seier over Liverpool på Selhurst Park i januar 1993. Han har også ledet sitt lag til seier over Liverpool som manager, da Burnley, den gangen i Championship, slo Rafael Benitez sitt Liverpool-mannskap i FA-cupen på Turf Moor i 2005.

Liverpool stilte med et veldig redusert mannskap i den kampen, og Benítez fikk mye kjeft for å ikke ha respektert FA-cupen. Dette var Liverpools lag:

Dudek, Traoré, Hyypiä, Whitbread, Warnock, Raven, Welsh, Biscan, Potter, Nunez, Sinama-Pongolle.

Djimi Traorés selvmål er et av de mest kjente i klubbens nyere historie.

Richard Chaplow kom fri inne i feltet på venstrekanten, og spilte ballen inn foran mål. Der ventet langbeinte Traoré, som på klønete vis forsøkte en dragning, og dro ballen tilbake med seg inn i mål.

Du kan se målet i tweeten under.

Cotterill har planer om å komme til Anfield så tidlig som mulig, for å nyte stemningen. 

– Jeg tror ikke vår klubb kunne ha fått en bedre trekning enn Liverpool. La oss nyte dagen.