Gjestene kan måtte klare seg uten sin toppscorer

Daniel Udoh har gjort ni mål og bidratt med seks målgivende for Shrewsbury denne sesongen.

Shrewsbury-manager Steve Cotterill har bekreftet at Danile Udoh må bevise at han er skadefri i løpet av de neste to dagene, om han skal bli involvert mot Liverpool på Anfield søndag ettermiddag.

Udoh er Shrewsburys toppscorer denne sesongen sammen med Ryan Bowman. Begge har gjort ni mål. Udoh står imidlertid også med 6 assists, mens Bowman bare har en målgivende.

Spissen hinket av banen med en hamstringskade da Shrewsbury slo Sheffield Wednesday 1-0 på søndag.

Cotterill avslørte fredag at skaden ikke er så ille som først fryktet, men la til at de neste 48 timene blir avgjørende for om Udoh kan bevise i trening at han er kapabel til å starte, eller komme inn fra benken, på Anfield.

Shrewsbury-manageren ønsker ikke å miste sin toppscorer for en lengre periode, og kan komme til å droppe ham til cupkampen for å være føre var.

– Vi vil vite litt mer når vi nærmer oss avspark søndag. Vi har et par dager på oss ennå.

– Han er nærmere å spille enn vi trodde han ville være, men han må bevise det på trening i løpet av det kommende døgnet, og så får vi se hva vi tror. De neste 24 til 48 timene blir viktige for Dan.

– For å være ærlig går det fint om vi ikke har Dan Udoh på søndag, bare vi har ham på laget den neste måneden etter det. Jeg vil unngå at vi har ham på banen søndag, for så å miste ham i en måned. 

– Etter sesongen vil Dan bli vurdert ut fra hvor mange mål han scorer i ligaen. Så dersom han mister en måned med fotball, vil han gå glipp av et par scoringer vurdert ut fra formen han har vært i så langt. 

– Jeg tror han er såpass fornuftig, og får såpass gode råd, at han skjønner dette. Han er 25 år, og en fornuftig gutt. Men avgjørelsen vil bli tatt av fysioterapeutene og Dan selv.

– Dan må bevise at han er skadefri på trening først og fremst. Vi må finne ut om han er ok. Dersom han når sitt vanlige nivå der, så vil det ikke være noen risiko å benytte ham. Da vil han være skadefri, og vi kan benytte ham. Viser han ikke at han er på sitt vanlige nivå, vil vi ikke benytte ham, siteres Cotterill av Shropshire Star.

Bare fire igjen fra kampen for to år siden

Udoh er en av et fåtall Shrewsbury-spillere som er igjen fra laget som tapte 1-0 for Liverpools juniorlag i omkampen i fjerde runde på Anfield i februar for snart to år siden. 

Ethan Ebanks-Landell, Aaron Pierre og Shaun Whalley er de tre andre som startet kampen som fortsatt er hos League One-klubben. Sistnevnte, en svoren Liverpool-tilhenger, er imidlertid ute med skade. 

Shrewsbury har ingen andre nye skadebekymringer før turen til Merseyside.

Angriperen Tom Bloxham er tilbake etter en suspensjon på tre kamper, og Cotterill avslørte også at de innlånte spillerne Sam Cosgrove og Khanya Leshabela fortsatt er i klubben og tlgjengelige, etter at han tidligere uttalte at han ville revurdere duoens låneopphold i januar.

Shrewsbury har hentet inn Saikou Janneh på lån fra Bristol City etter nyttår, og han kan få sin Town-debut på Anfield.

100 prosent respekt selv om Liverpool stiller med juniorene

Shrewsbury ligger på 14. plass i League One, men øyner håp ved det faktum at Liverpool ikke har vunnet en kamp siden 16. desember. 

– Jeg ser frem til kampen. Vi ønsket oss en storklubb i trekningen, og fikk det som trolig er et av de beste lagene i verden, og skal spille på en av de beste stadionene i verden foran noen av de beste supporterne i verden, sier Cotterill.

– Det blir en utrolig stemning, spesielt for de som ikke har vært på Anfield tidligere. Det er et flott sted å spille, når de begynner å synge You'll Never Walk Alone. Dersom det ikke får hårene til å reise seg på nakken din, vil de aldri gjøre det. 

– Vi kan lure på hvilket lag vi vil møte, men ingen av oss vil klare å tippe det. De eneste som vet det er Jürgen Klopp og hans stab.

– Han kan stille med det laget han vil, og de vil ha min fulle respekt, uansett om det blir førstelagsspillere eller juniorspillere. Dersom du har signert for Liverpool er du en god spiller uansett hvilket lag du spiller på. De vil få 100 prosent respekt av oss.