En rekke falske positive tester stoppet Arsenal-kampen

Det viser seg at Trent Alexander-Arnold var det eneste nye reelle koronatilfellet foran Arsenal-kampen.

Etter cupseieren over Shrewsbury kunne Jürgen Klopp avsløre at det var en rekke falske positive koronatester som stoppet torsdagens semifinale i ligacupen mot Arsenal.

– Vi trodde vi hadde et skikkelig koronautbrudd i forrige uke, men det viste seg at det faktisk var en rekke falske positive tester. Men reglene er som de er. De som testet falskt positivt kunne ikke spille i dag heller. Vi måtte ta den avgjørelsen. Den eneste relle positive testen var Trent Alexander-Arnold sin. Det har vært en tøff uke, sa Liverpool-manageren.

– Dette var det laget vi kunne stille med i dag, og guttene gjorde det bra.

– Det ble en vanskelig kamp, som ble enda mer vanskelig da vi slapp inn et mål. Guttene la ned en skikkelig innsats. Vi satte opp et lag som vi trente med fredag. Vi spilte med guttunger. Det var vanskelig å bryte ned deres lave blokk. Jeg er bare glad, sa Klopp etter 4-1 seieren.

Minamino hadde bare trent to ganger

– Taki hadde trent bare to ganger etter skaden sin. Kampen var en del av rehabiliteringen hans. Bobby kom tilbake i trening i går, så det var mye som kunne ha gått galt i dag.

– Taki hadde vært skadet. Det var ingenting alvorlig, men det var seriøst nok til at han var ute. Det har ikke vært den lengste rehabilteringen i hans liv. Han er tilbake, og er viktig for oss. Vi vet at våre to viktigste spisser ikke er her. Jeg likte det Taki gjorde da han kom inn. Vi trenger ham desperat.

Kaide Gordon ble Liverpools yngste målscorer i FA-cupen noensinne, da han utlignet til 1-1. Han ble samtidig klubbens nest yngste målscorer i alle turneringer.

– Kaide er veldig rolig og behersket i slike situasjoner. Han scorer som regel i slike situasjoner. Han er god, og har en nese for mål. Det hjelper. Jeg vet han er den nest yngste til å score for Liverpool. Kaide har tiden på sin side. Han var også tilbake etter å ha vært koronasmittet, og hadde bare 2-3 skikkelige treningsøkter bak seg.

Thiago har problemer med hoften

Det har vært rykter om at Thiago Alcantara er ute med en langtidsskade.

– Jeg tenker verken mars eller ut sesongen. Det er i hofteområdet. Det er situasjonen, og han trenger tid. Han har ikke trent denne uken, men vi forventer at han er tilbake og starter rehabilitering på mandag. Han er ikke ute resten av sesongen. Ikke i det hele tatt.