Etter at United-stopperen hadde bommet, sendte Salah Egypt til kvartfinale

Når alt skal gjennom Mohamed Salah offensivt er det tungt når han ikke får ballen – men det ordnet seg til slutt.

Tirsdag sikret Sadio Mané og Senegal sin plass i kvartfinalen etter en høydramatisk kamp mot Kapp Verde. Onsdag var det Mohamed Salah sin tur – og motstanderen var Elfenbenskysten.

Salah er landslagskaptein, og startet selvsagt kampen i angrepet for «Faraoene». Han yppet seg også tidlig, da han sendte i vei et langskudd etter 20 minutter. Målvakt Badra Ali Sangare fikk slått til corner. Egypt ser veldig mye mot Salah, men det blir også veldig forutsigbart, og det var ikke mye han fikk ballen i gode posisjoner.

Etter en halvtime måtte midtbanespilleren Franck Kessie ut for ivorianerne – og AC Milan-spilleren er en svært viktig spiller. Elfenbenskysten kom like etter til kampens største sjanse, og Mohamed El Shenawi måtte gjøre en feberredning etter en hel volley. Han måtte senere ut med skade.

Salah med siste spark på ballen

Det er flere lag som har slitt med å score mål i dette mesterskapet, og slik var det også i denne åttendedelsfinalen. Etter 90 minutter var det fortsatt målløst, og kampen måtte gå til ekstraomganger.

Det var rett og slett en veldig lite velspilt fotballkamp. Når Carlos Queiroz sitt lag ønsker å gjøre alt offensivt gjennom Mo Salah, må han det minste få ballen. Det ble upresist hver eneste gang. Dersom en ser på banespillet var nok Elfenbenskysten det beste laget kampen sett under ett, men heller ikke de klarte å score i ekstraomgangene heller.

Midtveis i den andre ekstraomgangen viste Salah seg som tilrettelegger, da han spilte frem Trezeguet til en sjelden sjanse – men Aston Villa-spilleren banket ballen over mål. Også i det aller siste minuttet kom han seg til linja og la inn til Trezeguet, men avslutningen var altfor svak.

Dermed skulle det avgjøres med straffesparkkonkurranse.

Etter at de fire første straffene gikk i mål, skulle Manchester United-stopper Eric Bailly ta det tredje for Elfenbenskysten. Nesten uten tilløp satte misbrukte han sin straffe, da innbytter Mohamed Abougabal løftet hansken og tok straffen.

Det sto 4-4 etter at ni straffer var tatt – og Salah gikk frem for å avgjøre det. Salah tok stor fart, og satte straffen til motsatt side fra målvakten, og sendte Egypt videre. Det var et strålende straffespark.

Egypt møter Marokko i kvartfinalen. Den kampen spilles søndag kl. 17.00.