Frykten for at en europeisk storklubb skal tegne pre-kontrakt med Carvalho fikk Liverpool til å agere

Liverpool håper å sikre seg Fabio Carvalho fra Fulham før transfervinduet stenger natt til tirsdag.

Liverpool er en av flere klubber som har fulgt med på utviklingen til Fulham-kometen Fabio Carvalho. Den offensive midtbanespilleren har gjort åtte mål på 18 kamper for lederlaget i Championship denne sesongen.

Carvalhos kontrakt med Fulham løper ut i sommer, og det er en av grunnene til at Liverpool nå forsøker å sikre seg spilleren før januarvinduet stenger.

Ifølge Sky Sports sin mann på Merseyside, Vinny O'Connor, har Liverpool lagt inn et bud på fem millioner pund for tenåringen.

Liverpool Echo viser til kilder på Anfield som har sagt at de røde ikke kommer til å betale store summer for en ung spiller som vil være kontraktsløs og kan gå for en kompensasjonssum til sommeren. Men Anfield-klubben frykter at en europeisk storklubb skal tegne pre-kontrakt med Carvalho, og det er årsaken til at de røde tar affære nå.

Liverpool er imponerte over all rutinen som stjerneskuddet allerede har tilegnet seg i ung alder, og de liker også at han kan spille i flere offensive roller. 

Takket nei til ny kontrakt i november

Carvalho takket nei til en ny kontrakt med Fulham i november, og er for øyeblikket ikke representert av noe agentbyrå. Isteden er det hans egen familie som styrer karrieren hans.

Et problem for Liverpool er at Fulham ikke har det travelt med å selge sin unge stjerne. London-klubben vurderer ham som svært verdifull for dem i kampen om å rykke opp i Premier League, og kan derfor bli vanskelige å forhandle med. 

Echo hevder at Carvalho også jaktes av Borussia Dortmund. En klubb som har bidratt til at unge talenter som Jadon Sancho og Jude Bellingham har spilt seg inn på det engelske landslaget.

– Han må holde beina godt plantet på jorden, og det må også folkene rundt ham, uttalte Fulham-manager Silva i forrige uke.

– Noen ganger ønsker du å ta et større steg enn beina dine er istand til. Noen ganger gjør du en stor tabbe, lød skremselspropagandaen fra den kanten.