– I dag var det mye bra, men skaden til «Ox» kaster en skygge over seieren

Jürgen Klopp var fornøyd med det aller meste mot Brentford.

Liverpool tok tre svært viktige poeng da de slo Brentford 3-0 på Anfield søndag ettermiddag. Liverpool hadde ballen mest, men måtte vente lenge på den første scoringen.

Jürgen Klopp synes det var ubehagelig å møte Brentford.

– Det er veldig ukomfortabelt å spille mot dem. Måten de spiller på, spesielt mot oss, er veldig vanskelig. De pleier å spille annerledes. Disse konstante lange ballene og kampen om andreballen. Disse situasjonene med ballen oppe i lufta fem-seks ganger, og vi må gå for heading etter heading, sier Klopp i et intervju vist på TV 2.

– Men vi må spille fotball, så når ballen var på bakken måtte vi spille. Vi klarte det mange ganger. Det fløt ikke alltid, men det kan du ikke alltid få til. Slik livet ofte er i fotball, kan en dødball være muligheten. Det var det i dag. Det hjalp oss. Vi hadde gode dødballer allerede før scoringen, og kunne ha scoret, sa han videre.

Skaden til «Ox» var nedtur

Klopp var veldig begeistret for spesielt 2-0-målet, som kom etter et fantastisk innlegg fra Andy Robertson og løp fra Alex Oxlade-Chamberlain.

De to andre målene var bare strålende. Supert innlegg, topp avslutning. Måten Ox spilte posisjonen på i dag var helt strålende, sa Klopp.

Like etter scoringen måtte han byttes ut.

– Dessverre tråkket han over på ankelen. Jeg håper at det ikke er alvorlig, men det kaster en skygge over kampen.

Så langt har det ikke kommet noe om skadeomfanget på Oxlade-Chamberlain. Han så ut til å ville spille videre, men kastet inn håndkleet før han entret banen igjen og gikk rett i garderoben.

Gode dødballer

Liverpool.no kåret Trent Alexander-Arnold til Liverpools beste spiller i kampen, og mye av grunnen til det var de strålende dødballene. Liverpool scoret på én av dem.

– Vi hadde veldig gode dødballer i dag. Du må være tålmodig i fotball. Du kan ikke miste fokus, være slurvete og slike ting. Du må bare fortsette, selv om du ikke finner løsningen. Vi måtte vende spillet, sette fart, spille raskt og alle disse tingene. Vi hadde veldig gode øyeblikk. Jeg viste guttene tre gode øyeblikk i pausen, med ting jeg ønsket å se mer av etter pause. I andreomgangen kontrollerte vi det mer, og det var bra.

– De endret på ting etter pause og tok mer risiko. Plutselig hadde de flere spillere i mellomrommet, satte inn en tredje angriper. Jeg tror det var to situasjoner der vi slet litt, men slik er det. Et lag har en plan, og det andre laget må tilpasse seg. Det er vanskelig, men slik er det alltid. Etter det tilpasset vi oss veldig bra.

Dette var den første ligakampen der Liverpool måtte spille uten Sadio Mané og Mohamed Salah. Klopp fikk spørsmål om det, og om laget sitt som akkurat hadde scoret tre ganger.

– Alle er invitert til å score mål, sånn er det alltid! Guttene gjorde det veldig bra. De jobbet veldig bra, og det må du gjøre. Det er ikke en behagelig ettermiddag i solskinnet med en enkel kamp. Det er Premier League, og aldri enkelt. Guttene fikk det til.