I kveld kan du se verdens mest berømte ballgutt i aksjon i juniorcupen

Oakley Cannonier scorer mål på bestilling for å riste av seg «ballgutt»-merkelappen.

Oakley Cannonier var ballgutten som tenkte raskt, og leverte ballen til Trent Alexander-Arnold, slik at scouseren kunne ta den kjappe corneren som førte til Divock Origis vinnermål i Champions League-semifinalen mot Barcelona på Anfield i 2019.

Nå er han blitt 17 år, og en sentral spiller på Liverpools juniorlag, som møter Chelsea i FA Youth Cup i kveld.

– Jeg er stolt over det jeg gjorde den gangen, men jeg ønsker å bli fotballspiller, ikke ballgutt, sier Cannonier til Liverpoolfc.com.

Og fotballspiller på høyt nivå kan han fort bli. Starten på karrieren har i alle fall vært lovende. Etter at han signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i juli har spissen gjort hele 23 mål for U18-laget.

Cannonier husker fortsatt kvelden før hans 15-årsdag, da han bidro sterkt til at Liverpool tok seg til Champions League-finalen.

– Jeg valgte selv den plassen foran The Kop på grunn av stemningen. Jeg hadde vært ballgutt i noen kamper tidligere også, som mot Dortmund da Lovren scoret med den headingen og sklei mot hjørnet der jeg satt. Jeg har en ganske god statistikk som ballgutt, smiler 17-åringen.

– Det er ganske sprøtt egentlig. Det er fortsatt folk som kontakter meg på sosiale medier og kaller meg en Liverpool-legende. Men aller helst ønsker jeg å gjøre det samme som Trent har gjort. Jeg ønsker ikke å være en ballgutt-legende, om du skjønner hva jeg mener.

Klopp sa takk for hjelpen under førstelagstrening

Tenåringen forteller at Jürgen Klopp kom bort til ham og takket ham for å tenkt så kjapt den kvelden, da Cannonier fikk trene med førstelaget for noen uker siden.

– Det var en god erfaring å ta med seg å få trene med førstelaget. Det var flere U18-spillere som fikk det, så jeg var ikke der alene. Førstelagsspillerne tok godt imot oss. De er utrolig gode. Thiago gjorde ting med ballen jeg aldri har sett før.

Cannonier kom til Liverpools akademi som U12-spiller, etter en overgang fra Leeds. Han flyttet fra familien sin i Yorkshire, og flyttet inn hos en vertsfamilie i Liverpool.

– Jeg hadde tilbud fra flere andre klubber, men ønsket bare å spille for Liverpool. Nå er også mine to brødre i klubben. Den ene på U12-laget og den andre på U6-laget, forteller han.

Yorkshire-gutten er U18-lagets fremste målscorer. 

– Jeg liker det ikke når jeg ikke scorer i kamper. Da snakker jeg ikke til noen. Jeg legger press på meg selv for å score mål. Jeg ønsker å bli så god som mulig. Da må jeg tenkte positivt, og ikke negativt. 

I kveld skal Cannonier og hans lagkamerater i aksjon mot Chelsea i FA Youth Cup. 

– Det er en turnering alle guttene ønsker å vinne. Et stort mål på kort sikt. Men på lang sikt er målet å spille seg inn på Liverpools førstelag, avslutter Cannonier.

Liverpool - Chelsea i FA Youth cup ser du på LFCTV og LFCTV GO fra klokken 18.00 i kveld. Avspark er klokken 18.30.

Oxlade-Chamberlain skulle gjerne vært ferien foruten