Bekreftet:Klopp leder laget

Like før klokken 13.00 kom meldingen om at Jürgen Klopp leder Liverpool i kampen mot Shrewsbury.

– Jeg aner ikke om jeg vil være på stadion og lede laget eller se kampen hjemmefra når jeg skriver dette, innleder Klopp sin spalte i kampprogrammet.

Men like før klokken 13.00 kom meldingen om at Klopp er ute av isolasjon etter å ha testet negativt for Covid-19, og dermed kan han lede sitt lag fra innbytterbenken mot Shrewsbury. Tyskeren sluttet seg til troppen på spillerhotellet i morgentimene i dag.

Assistentmanager Pepijn Lijnders sitter fortsatt i koronaisolasjon, og vil ikke være å finne på benken under møtet med League One-klubben.

– Som dere vet testet jeg positivt for Covid-19 foran Cehlsea-kampen, og har vært i isolasjon siden. Jeg har derfor ikke hatt direkte kontakt med mine spillere eller noen andre. 

– Det jeg kan si er at det går greit med meg, og jeg gleder meg til å komme tilbake i arbeid. Jeg takker Gud for vaksinen, for jeg følte meg uvel i løpet av det som heldigvis var et relativt mildt sykdomsforløp. Jeg er sikker på at det skyldes at jeg er fullvaksinert.

Klopp synes det er merkelig å ha vært borte fra laget og staben så lenge. 

– Det har ikke skjedd ofte i min karriere, og aldri i en hel uke i sesongen. 

Klopp roser Pep Lijnders, Peter Krawietz, Vitor Matos og de andre i hans stab for den fantastiske jobben de har gjort i hans fravær.

– Jeg så kampen på Stamford Bridge hjemme i min egen stue, og var svært stolt over klubben vår.

– Vi hadde så mange utfordringer foran den kampen. Jeg var bare en av flere som testet positivt. Det var mange i staben og mange spillere som gjorde det samme. Det påvirket lagets forberedelser.

Hadde ikke noe annet valg

Den første ligacupsemifinalen mot Arsenal på torsdag ble som kjent avlyst grunnet koronautbruddet i Liverpool-troppen. 

– Det var ikke med lett hjerte vi fikk kampen utsatt. Vi hadde ikke noe annet valg. Vi hadde ikke nok spillere til å stille lag.

– Tirsdag eskalerte situasjonen fra vanskelig til umulig. Et stort antall spillere testet positivt, i tillegg til de som allerede var ute med koronasmitte, sykdom og skader. Vi måtte avlyse treningen, og til slutt stenge treningsanlegget.

Klopp forteller at alle spillerne er fullvaksinerte, men svært mange ble likevel smittet. 

– I helgen bør vi ha nok spillere ute av isolasjon til å kunne stille lag, inkludert akademispillere som vil være ferdige med sin karantene.