Alt du trenger å vite før Liverpool - Shrewsbury

Det er dags for tredje runde i FA-cupen, og Peter Krawietz har avslørt at Liverpool vil stille et lag med en blanding av rutinerte og unge spillere, i en vanskelig situasjonen der en rekke førstelagsspillere enten er skadet, opptatt med Afrikamesterskapet eller sitter i koronakarantene.

Dette er det tredje offisielle møtet med Shrewsbury. Det første møtet kom på Gay Meadow i 1996, også det i FA-cupens tredje runde. Da vant Liverpool 4-0, etter scoringer fra Stan Collymore, Robbie Fowler, Jason McAteer og et selvmål.

De to møtene mellom lagene i FA-cupens fjerde runde i 2020 ligger friskt i minnet. Liverpool klarte bare 2-2 i Shrewsbury, og det vakte oppsikt da Anfield-klubbens førstelag tok vinterferie da omkampen skulle spilles. Tidenes yngste Liverpool-lag vant 1-0 på Anfield, ledet av juniortrener Neil Critchley.

Gjennomsnittsalderen på mannskapet som møtte Shrewsbury for to år siden var 19 år og 102 dager. Curtis Jones ble klubbens yngste kaptein noensinne i omkampen på Anfield, bare 19 år og fem dager gammel.

Hva sier managerne?

Manager Steve Cotterill bruker ikke en kalori på Shrewsburys FA-cuptap på Anfield for to år siden.

– De minnene, jeg har ingen uansett, så jeg tar ikke med meg noe til denne kampen. Ingen av klubbene vil stille med det samme laget som den gangen, slår Cotterill fast til Shropshire Star.

– Vi må bare forberede oss til kampen som vanlig. Vi har stor respekt for Liverpool FC. De har noen strålende spillere. De har flere spillere som har gått gradene i klubben, som har gjort det bra, og de har andre erfarne spillere. Vi har full respekt for Liverpool uansett hvilket lag de stiller med.

– Det faktum at Shrewsbury reiste til Anfield, og ikke spilte opp mot sitt beste ut fra hva som sies, er irrelevant for meg.

– Dette er et helt annet lag, en annen manager og et annet scenario. Den gangen hadde man ikke koronaproblemet å tenke på, og det hadde ikke Liverpool heller. Dette er to helt separate kamper. Ingen kamper er like.

Faktum er at Shrewsbury bare har fire spillere igjen fra den troppen som spilte på Anfield for to år siden. 

For Liverpool var det Klopp-assistent Peter Krawietz som stilte til pressekonferanse i Klopp og Pep Lijnders sitt koronafravær. 

– Shrewsbury blir en tøff motstander. De blir tøffe fordi de har kvalitetsspillere, og er et lag som spiller skikkelig fotball, sa Krawietz.

– De går raskt fremover, og vil ønske å angripe oss. De har trusler fremover på banen. De har sterke spisser, og har en plan for sitt spill.

– De ligger kompakt i sin formasjon i forsvar. De er rett og slett et godt organisert lag, du kan se det. 

– De vil ha sin målsetting, og vår situasjon er ikke ideell. Vi har trent igjen siden fredag, og vil forsøke å forberede oss så godt som vi kan for kampen. Vi ser selvsagt frem til den, og vil stille med et spennende lag på banen, som jeg håper kan prestere så godt som mulig.

Hvordan er skadesituasjonen?

Gjestene kan måtte klare seg uten sin toppscorer, Daniel Udoh. 

Udoh er Shrewsburys toppscorer denne sesongen sammen med Ryan Bowman. Begge har gjort ni mål. Udoh står imidlertid også med 6 assists, mens Bowman bare har en målgivende.

Spissen hinket av banen med en hamstringskade da Shrewsbury slo Sheffield Wednesday 1-0 på søndag.

Shrewsbury-manageren ønsker ikke å miste sin toppscorer for en lengre periode, og kan komme til å droppe ham til cupkampen for å være føre var.

– Vi vil vite litt mer når vi nærmer oss avspark søndag, sa Cotterill fredag.

Shaun Whalley, en svoren Liverpool-tilhenger, er også skadet og uaktuell til kampen. 

Angriperen Tom Bloxham er tilbake etter en suspensjon på tre kamper.

For Liverpool er Joel Matip tilbake i trening etter å ha sittet i koronaisolasjon. Om Alisson Becker og Roberto Firmino er ute av koronakarantene har det ikke kommet opplysninger om, men det som er sikkert er at et ukjent antall førstelagsspillere sitter i koronakarantene.

Mohamed Salah, Sadio Mane og Naby Keita er uaktuelle til kampen mot Shrewsbury, da de er opptatt med forberedelsene til Afrikamesterskapet. Samtidig er fem spillere ute med skader (Nathaniel Phillips. Thiago Alcantara, Harvey Elliott, Divock Origi og Takumi Minamino).

Hvordan har det gått så langt?

Kampen på Anfield søndag er Shrewsburys tredje strake bortekamp i FA-cupen denne sesongen. De slo Stratford Town, fra sjuende nivå, 5-1 i første runde, før Carlisle United ble slått 2-1 i andre runde. 

I League One ligger de på 15. plass av 24 lag etter halvspilt sesong.

Dette er Liverpools første kamp i FA-cupen denne sesongen. Siden 2011 har de røde nådd fjerde runde i turneringen hvert år utenom en gang, da de ble slått av Wolverhampton i 2019.

Liverpool har ikke tapt en kamp i tredje runde i FA-cupen på Anfield siden 2007. 

Liverpool har vunnet seks og tapt seks av 16 FA-cupkamper under Jürgen Klopps ledelse.

Anfield-klubben har ikke vunnet FA-cupen siden de slo West Ham på straffespark-konkurranse i Cardiff i 2006.

Hvem skal starte? 

Leserne av Liverpool.no har stemt frem en overraskende rutinert lagoppstilling, ispedd et par unggutter: Caoimhin Kelleher - Neco Williams, Joe Gomez, Ibrahima Konate, Kostas Tsimikas - Curtis Jones, Tyler Morton, Alex Oxlade-Chamberlain - Kaide Gordon, Roberto Firmino, Diogo Jota. 

Under pressekonferansen lørdag antydet Klopp-assistent Krawietz at de røde nok kommer til å stille med et yngre mannskap enn dette.

– Vi søker selvsagt etter løsninger over alt for denne kampen og denne troppen. Vi har funnet nok spillere til å stille et lag.

– Jeg kan ikke nevne navn. Vær så snill og forstå min situasjon. Jeg kan ikke snakke om det. 

Krawietz ville si noe om hvilke spillere som er tilgjengelige til kampen mot Shrewsbury, da flere må testes på nytt. Det er imidlertid klart at laget vil bestå av en blanding av erfarene og unge spillere. 

– Om vi kan forvente det perfekte laget i morgen? Selvsagt kan vi ikke det, men vi kan alltid vise den rette og perfekte reaksjonen ute på banen.

– Jeg håper vi får se en skikkelig laginnsats med erfarne ledere på laget, og unge spillere som får den fantastiske opplevelsen det er å spille på Anfield og kjenne på støtten fra våre supportere.

– Jeg håper spenning er det riktige ordet for det. Jeg håper de gleder seg til kampen starter. Vi skal prøve å gi dem så mye selvtillit som de trenger, og at de er så fokusere som de trenger å være.

– Vi har hatt koronasmitte på U23-laget også. Noen av de spillerne er tilbake nå, så vi kan velge et lag som er i stand til å spille fotball på vår måte. Vi ønsker en skikkelig fotballkamp i morgen, der vi opptrer kompakt og aggressivt, der vi angriper og spiller god fotball.

– Da treningsanlegget var stengt kunne vi ikke samles der. Vi forsøkte å holde kontakten med spillerne i den perioden, akkurat som vi gjorde da landet var nedstengt. Alle kunne jobbe på egen hånd, takket være våre gode arbeidsrutiner. Vi klarte å finne løsninger for spillerne.

– Noen kunne løpe utendørs. De som ikke kunne det fikk et spesialprogram.

Hva kan du lese før kampen?

Shrewsbury-manager Steve Cotterill har vært med på å slå Liverpool to ganger, men aldri på Anfield.

Gjestenes manager tar koronasmitten i Liverpool-troppen på alvor, da han selv har vært svært syk av koronaviruset, og har vært innlagt på sykehus to ganger.

Shrewsbury har en spiller på laget som Liverpool for elleve år siden var villige til å betale en million pund for.

Shropshire-klubben har et horn i siden til Liverpool etter omkampen for to år siden, da de ikke likte at Liverpool stilte med akademispillere i kampen og sendte et klagebrev til fotballforbundet.

For Liverpool kan midtbanekometen Tyler Morton få sin åttende kamp for sesongen, mens Joel Matip er tilbake i trening etter å ha sittet i koronaisolasjon.

Peter Krawietz håper at Jürgen Klopp skal være i stand til å lede laget søndag.

Her kan du lese om hvorfor Liverpool må stille lag mot Shrewsbury, selv med en svært anstrengt koronasituasjon i klubben.

Alt du trenger å vite om FA-cupen denne sesongen har vi samlet her.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Shrewsbury har avspark kl. 15.00, og blir vist på V sport 1 i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter. 

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).