Shrewsbury-spilleren som Liverpool var villige til å betale en million pund for

Midtbanespiller Josh Vela blir en av Shrewsburys nøkkelspillere på Anfield i morgen. Men det få vet er at han fort kunne ha stått på motsatt banehalvdel.

Ni år før Vela signerte for Shrewsbury, på et tidspunkt hvor han spilte for Bolton Wanderes, gikk det rykter om at han var ønsket i Liverpool.

Det viste seg at Liverpool hadde lagt inn et bud på en million pund for 17-åringen, men budet ble avslått av The Trotters.

Bolton holdt budet hemmelig for spilleren

Vela fikk ikke vite om budet før senere i Bolton-karrieren, og han ble værende i Lancashire-klubben helt til han signerte for skotske Hibernian i 2019. 

– Den setningen om at Liverpool fikk et bud på meg avslått blir nevnt i alle artikler om meg. Jeg har aldri følt noe press av den grunn. Jeg var bare en ung gutt da, og fryktet ingenting, minnes Vela til Liverpool Echo.

– Jeg får alltid spørsmål om dette budet på en million pund i intervjuer. Du vet aldri hva som ville ha skjedd. 

– Jeg har hatt en brukbar karriere i Football League, og jeg har spilt i Premier League, Championship og League One. Jeg har aldri spilt lavere enn League One, og det synes jeg er brukbart.

– Jeg er fortsatt bare 28 år, og du vet aldri hva som kan skje. Forhåpentligvis kommer jeg tilbake til Championship, så får vi se hva som skjer. Men du lurer jo selvsagt på hva som ville ha skjedd om budet hadde blitt akseptert.

– Klubben holdt det skjult for meg. Det var rart å finne det ut. Det ville ha vært vanskelig å takke nei om klubben hadde sagt at de hadde akseptert budet. 

– Jeg var ganske lykkelig i Bolton. Jeg hadde slått rot der, men du vet aldri hva som kunne ha skjedd med min karriere om jeg hadde skrevet under for Liverpool på den tiden.

Nye rykter i 2015

I 2015 gikk ryktene igjen om at Liverpool var interesserte i Vela, etter at han imponerte for Bolton i en FA-cupkamp, men det ble ikke noe mer konkret ut av den interessen. 

– Jeg husker det gikk rykter om det etter den kampen. Det ble hevdet at de hadde folk som tittet på meg, og slike ting. Jeg husker Neil Lennom spøkte om det etter kampen. Han sa at agenten min måtte slutte å plante ting i media om at Liverpool var ute etter meg!

– Jeg tror ikke det var så mye i det den gangen, selv om det ble hevdet i et par aviser.

Etter seks måneder i Skottland returnerte Vela til England i januar 2020 og skrev under for Shrewsbury. En skade gjorde at han ikke kunne spille FA-cupkampen mot Liverpool senere samme måned, og heller ikke returkampen på Anfield.