Dette skjer i Liverpool i januar

Skal du til Liverpool i januar? Dette er måneden for deg som digger Monster Trucks og Tornerose. Eller hva med å få med en non-league-kamp på fotballturen?

Livet går stort sett som normalt i Liverpool. Fotballstadioner, teatre og skjenkesteder opptrer stort sett som før pandemien. Her er noe av det du kan finne på på din fotballferie.

The Scouse Sleeping Beauty, Liverpool’s Royal Court

7.-22. januar

I klassisk panto-stil har Royal Court gitt Tornerose en scouse makeover. Dette er en forestilling som definitivt ikke er for barn. Her blir det mye scouse humor, så man er avhengig av en viss forståelse av den lokale dialekten og kulturen, men det blir definitivt gøy.

Billetter koster fra £15 og kan kjøpes her.

Les Misérables, Liverpool Empire

7.-22. januar (ikke søndager)

Les Miserables er tilbake i Liverpool disse dager. Claude-Michel Schönberg-musikalen er den mest berømte franske musikalen, og er basert på romanen til Victor Hugo med samme navn. Den er sett av over 120 millioner mennesker i 52 land, og det gjør den til en av verdens mest populære musikaler.

Billetter koster fra £13 og kan kjøpes her.

Cast, o2 Academy

14. januar

Liverpool-bandet Cast feirer 25-årsjublieum til plata All Change, og fremfører den i sin helhet sammen med sine største hits. Konserten har blitt flyttet to ganger allerede, men ser nå ut til å endelig bli holdt.

Billetter koster £23 og kan kjøpes her.

Hot Wheels Monster Trucks, M & S Bank Arena

14.-16. januar

Er barna eller du glad i store biler kan du kombinere Arsenal/Brentford-kamp med bilshow i M & S Bank Arena. Det er de kjente Hot Wheels-billekene som vises frem i stor størrelse, og man får se favoritter som Bone Shaker, Tiger Shark og V8 Bomber.

Billetter koster mellom £35.35-£46.45 og kan kjøpes her.

Tranmere Rovers-Rochdale, Prenton Park

15. januar

Skal du reise og se Arsenal og Brentford-kampene, kan du jo kanskje skvise inn en Tranmere-kamp i samme slengen for å gjøre fotballhelgen komplett? Tranmere er den tredje profesjonelle klubben i Liverpool-regionen og de ligger i skrivende stund på fjerdeplass i League Two.

Billetter kan kjøpes her.

Marine FC-Warrington Rylands, Rossett Park

15. januar

Hvis du heller foretrekker non-league-fotball, burde du ta turen til Crosby denne lørdagen og få med deg Marines kamp mot Rylands. Marine spiller kampene sine på en veldig sjarmerende bane, midt i sentrum av Crosby – en landsby like nord for Liverpool som er verdt et besøk i seg selv.

Billetter koster fra £3 og kan kjøpes her.

Marvel-quiz, Camp and Furnace

15. januar

Er Marvel ditt foretrukne tegneserie-univers? Da kan du jo ta turen til Camp and Furnace og brife med dine Spider-Man og Captain America-kunnskaper.

Billetter koster £9.90 og kan kjøpes her… Det er nesten utsolgt!

Liverpool FC Women - Lincoln City, Prenton Park

30. januar

Ta turen over elva Mersey og få med deg kvinnenes FA-cupkamp mot Nettleham på Prenton Park. Kvinnene topper Championship og håper å avansere fra FA-cupens fjerde runde. Avspark er klokken 14.00.

Billetter koster £6.50 og kan kjøpes her.

Utopia, 24 Kitchen Street

31. januar

Denne mandagskvelden skal hip-hop og trap bli «tatt til nye nivåer» i trendy 24 Kitchen Street, i Liverpools Baltic Triangle. Utopia kalles for Liverpools «største hiphop-festival», så hvis man er glad i musikksjangeren er dette stedet å være denne kvelden.

Billetter koster £7 og kan kjøpes her.

Ronan Keating, Philharmonic Hall

31. januar

Det er over 20 år siden Ronan Keating debuterte som soloartist, etter 90-tallssuksess i boybandet Boyzone. Hvis du vil høre Keating synge hits som «When You Say Nothing At All», «If Tomorrow Never Comes» og «Life Is A Rollercoaster» kan du komme til Liverpools flotte Philharmonic Hall den siste kvelden i januar. I 2020 ga han ut sitt nye album Twenty Twenty og det er i den forbindelse han nå er på turné.

Billetter koster mellom £42.50 og £51 og kan kjøpes her.