Dette var de som spilte sist Shrewsbury kom på besøk

Mønstret tidenes yngste Liverpool-lag sist League One-klubben besøkte Anfield.

Liverpools førstelag hadde tatt vinterferie sist Shrewsbury besøkte Anfield, i februar for snart to år siden. Dermed mønstret de røde sitt yngste lag noensinne, men ledet av Neil Critchley klarte de likevel å vinne 1-0 over Salop.

Dette var spillerne som tok Liverpool til FA-cupens femte runde i 2019/20-sesongen

Keeper: Caoimhin Kelleher

Iren har avansert fra tredjekeeper til andrekeeper siden kampen mot Shrewsbury for to år siden. Forrige helg sto han i mål mot Chelsea, mens Alisson Becker satt i koronaisolasjon. Totalt står han nå bokført med 13 førstelagskamper for klubben. Ni av disse har kommet etter oppgjøret mot Shrewsbury.

Høyreback: Neco Williams

Ble av mange kåret til banens beste spiller i kampen mot Shrewsbury. Dessverre for ham har han Trent Alexander-Arnold foran seg i høyreback-køen på Anfield, så derfor har det blitt begrenset med spilletid for Liverpool selv om han er fast inventar på det walisiske landslaget. Williams ønsker mer spilletid, og kan være på vei vekk fra Liverpool denne måneden, enten på lån eller en permanent overgang. Totalt har han spilt 31 førstelagskamper for Liverpool.

Midtstopper: Ki-Jana Hoever

Debuterte for Liverpool i en FA-cupkamp mot Wolverhampton allerede som 16-åring, og var på det tidspunkt klubbens tredje yngste spiller gjennom tidene. Nederlenderen ble solgt til nettopp Wolves sommeren 2020. Kampen mot Shrewsbury ble dermed den siste av totalt fire kamper for Liverpools førstelag.

Midtstopper: Sepp van den Berg

Hoevers landsmann var hans stoppermakker mot Shrewsbury. Nederlenderen ble signert av Liverpool sommeren 2019, og han er nå inne i sin andre sesong på lån hos Preston North End i Championship. Kampen mot Shrewsbury var den foreløpig siste av hans fire kamper for Liverpools førstelag.

Venstreback: Adam Lewis

Kampen mot Shrewsbury er scouserens eneste førstelagskamp for Liverpool. De siste sesongene har han vært lånt ut til franske Amiens, Plymouth og skotske Livingston. Det låneoppholdet ble avbrutt i høst på grunn av et brudd i foten som har holdt ham ute siden september.

Midtbane: Jake Cain

Også for midtbanespiller Cain er kampen mot Shrewsbury hans eneste førstelagskamp til dags dato. Cain er denne sesongen utlånt til Newport County i League Two. Så langt har han spilt tolv kamper der.

Midtbane: Pedro Chirivella

Chirivella var lagets eldste spiller mot Shrewsbury for to år siden. Han forlot Liverpool til fordel for franske Nantes etter den sesongen, hvor 24-åringen nå er fast inventar på laget. Han spilte begge kampene mot Salop, og omkampen på Anfield ble hans siste for klubben. Totalt fikk han elleve førstelagskamper for de røde.

Midtbane: Leighton Clarkson

Clarkson har fått tre førstelagskamper for Liverpool. Debuten kom i det famøse ligacuptapet for Aston Villa mens førstelaget var opptatt med klubb-VM i Qatar. Han spilte også den siste gruppespillkampen i Champions League forrige sesong, mot FC Midtjylland. Foran denne sesongen fulgte han i Harvey Elliotts fotspor, og skrev under en lånekontrakt med favorittklubben Blackburn Rovers. Men nylig ble han hentet tilbake av Liverpool på grunn av lite spilletid på Ewood Park, hvor han bare var involvert i sju kamper på en halv sesong, og nå kan han således være aktuell til søndagens kamp på Anfield.

Angrep: Harvey Elliott

18-åringen var fast inventar på Jürgen Klopps lag innledningsvis denne sesongen, før han fikk en forferdelig ankelskade i kampen mot Leeds på Elland Road i september. Elliott vil snart være tilbake i full trening med resten av laget. Totalt står han bokført med 13 kamper for Liverpools førstelag. Fire av disse har kommet denne sesongen.

Angrep: Liam Millar

Canadieren hadde akkurat kommet tilbake fra et låneopphold hos Kilmarnock da han fikk sin Liverpool-debut mot Shrewsbury. 22-åringen hadde en solid sesong på lån hos Charlton Athletic forrige sesong, før Liverpool solgte ham til sveitsiske Basel for 1,3 millioner pund i sommer. Der har han spilt 28 kamper og gjort sju mål denne sesongen.

Angrep: Curtis Jones

Scouseren er fast inventar i Jürgen Klopps førstelagstropp. Han har nå totalt spilt 57 førstelagskamper og gjort åtte mål for de røde. Han var nylig tilbake i spill etter en periode på sidelinja, først med en alvorlig øyeskade, og deretter med koronasmitte.

Fire aktuelle til søndag

Av de elleve som startet mot Shrewsbury for to år siden er det altså fire spillere som er aktuelle til søndagens kamp, i Kelleher, Williams, Clarkson og Jones. Tre spillere er blitt solgt, nemlig Hoever, Chirivella og Millar.

De øvrige er enten skadet (Elliott og Lewis) eller utlånt til andre klubber (Van den Berg og Cain).

Gjennomsnittsalderen på dette mannskapet da de møtte Shrewsbury for to år siden var 19 år og 102 dager. Til sammenligning hadde laget som tapte 5-0 for Aston Villa i den nevnte ligacupkvartfinalen samme sesong en gjennomsnittsalder på 19 år og 182 dager.

Curtis Jones ble klubbens yngste kaptein noensinne i omkampen mot Shrewsbury, 19 år og fem dager gammel.

Møtte også Shrewsbury i tredje runde i 1996

De to kampene mot Shrewsbury i 2020 er ikke de eneste møtene mellom Liverpool og Shropshire-laget i verdens eldste klubbturnering. Lagene møttes nemlig også i tredje runde i 1996. Da vant Liverpool 4-0 på Gay Meadow, etter scoringer fra Stan Collymore, Robbie Fowler, Jason McAteer og et selvmål.

Kampen på Anfield søndag er Shrewsburys tredje strake bortekamp i FA-cupen denne sesongen. De slo Stratford Town, fra sjuende nivå, 5-1 i første runde, før Carlisle United ble slått 2-1 i andre runde.